Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  Άναψαν φωτιές… Στρατόπεδα και παιδικοί σταθμοί

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ναυαγεί η λύση «Αβραμόπουλου» για τα στρατόπεδα, καθώς αποδεικνύεται ανέφικτη, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

   

   

  Τα πάντα είχε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας χθες το βράδυ. Στη διάρκεια ενημέρωσης της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσές, ώστε να κάνει τη δική του τοποθέτηση, για να δεχθεί το σχόλιο από τον Ανέστη Τσουρουκίδη, που σημείωσε ότι ο Ν. Κιοσές ψάχνει να κάνει τοποθετήσεις ενώπιον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό θύμωσε τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης, που αποκάλεσε «γελοίο» τον κ. Τσουρουκίδη, ο οποίος απάντησε επίσης με βαρείς χαρακτηρισμούς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Γραμμένο να διακόπτει τη συνεδρίαση, η οποία επανάρχισε μετά από τρία λεπτά.

  Οι διαξιφισμοί δε σταμάτησαν εδώ, αφού σειρά λίγο αργότερα πήραν η δήμαρχος Δ. Τσανάκα και ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Παππάς. Η δήμαρχος εξεμάνη από την αναφορά του κ. Παππά να την εγκαλεί για σοβαρότητα, μετά τα όσα δήλωσε ενώπιον των μέσων ενημέρωσης τη Δευτέρα για τα αποθεματικά του Ε.Σ.Π.Α., λέγοντας ότι κάποιοι τα «έτρωγαν».

  Σημείωσε η κ. Τσανάκα, ότι με αυτή την αναφορά δεν είπε ότι τα λεφτά πήγαν στις τσέπες, αλλά ότι δε διατέθηκαν προς εξυπηρέτηση του Νομικού Προσώπου. Παράλληλα, έκανε ευθεία επίθεση στον κ. Παππά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να την εγκαλεί για σοβαρότητα ένας άνθρωπος που πήγε στο δικαστήριο δύο φορές για πλαστογραφία!

   

  Πονοκέφαλος από την επιστολή για τα στρατόπεδα Ασημακοπούλου

   

  Στην αρχική ενημέρωση που έκανε η δήμαρχος, έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον από τον υποστράτηγο και διευθυντή της υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων Εμμανουήλ Κρασανάκη, στο οποίο αναφέρεται ότι το Υπουργείο Άμυνας ζητά το 50% της ανατολικής πλευράς του στρατοπέδου Ασημακοπούλου.

  Όπως σημείωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της έκτασης, ενώ η δήμαρχος τόνισε ότι είναι μια πρόταση μη εφαρμόσιμη και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Καβάλας, Γιώργο Καλαντζή ότι «μας τη φέρανε».

  Οι υπηρεσιακοί παράγοντες επισήμαναν ότι στο Υπουργείο δε γνωρίζουν καλά-καλά τη νομοθεσία, αφού για να είναι εφαρμόσιμη η πρόταση αξιοποίησης του στρατοπέδου και τη μετεξέλιξή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, που θα ανεβάσει την αξία γης στην περιοχή, το 50% της έκτασης θα πρέπει να περιλαμβάνει χώρους πρασίνου.

  Στο σημείο αυτό, ο Βαγγέλης Παππάς ρώτησε τη δήμαρχο πως αισθάνεται για τις βιαστικές εξαγγελίες Καλαντζή, που έκανε λόγο για επιτυχία. Ο Κ. Σιμιτσής από την πλευρά του, δήλωσε ότι η επιστολή που ήρθε για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου είναι ασέβεια προς τον θεσμό του δήμου και κάλεσε να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης, αφού ο πρώην υπουργός Δ. Αβραμόπουλος δεν ήθελε να πάρει την απόφαση πάνω του, αποχωρώντας από το ΥΕΘΑ.

   

  Τοποθετήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

  Η Δ. Τσανάκα ανέφερε στην ενημέρωση προς το σώμα ότι προχώρησε σε απευθείας ανάθεση για την αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ότι φιλοδοξεί να αυξήσει τους δικαιούχους από τους 350 που είναι σήμερα στις λίστες του «Στηρί-ΖΩ» σε 600, ενώ ο Άρης Βέρρος διερωτήθηκε γιατί η δήμαρχος δεν προχώρησε τρεις μήνες νωρίτερα σε μια τέτοια ενέργεια.

   

  Ανασκεύασε η δήμαρχος για Περιμετρική

  Ο Β. Παππάς ρώτησε τη Δ. Τσανάκα για τις δηλώσεις της, σχετικά με το αν είναι χρήσιμο το έργο της Περιμετρικής, που είχε κάνει πριν από έναν μήνα στο «Χ» και υπογράμμισε ότι είναι ένα έργο άκρως απαραίτητο, σε μια περίοδο που η Εγνατία Οδός Α.Ε. σχεδιάζει την εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων στην παράκαμψη Καβάλας, στο ύψος του χώρου απόθεσης σκουπιδιών. Η δήμαρχος Καβάλας παραδέχθηκε ότι μετά το ατύχημα στις κοιλαδογέφυρες και την κίνηση που διοχετεύθηκε στο κέντρο της πόλης, είναι γεγονός πως το έργο της Περιμετρικής είναι απαραίτητο.

  Ο Χρ. Ποτόλιας επισήμανε το θέμα της εκκαθάρισης της ΔΕΠΟΣ, με τη δήμαρχο να απαντά ότι η νομική υπηρεσία θα προχωρήσει σε προσφυγές για τη διεκδίκηση των εκτάσεων που της αντιστοιχούν.

  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

  Πληρωμές στους υπαλλήλους των παιδικών σταθμών

  Η κόντρα Τσανάκα-Λ. Παππά έγινε με πεδίο τους παιδικούς σταθμούς, με τη δήμαρχο να υπεραμύνεται των δηλώσεών της ότι λόγω έλλειψης αποθεματικών, αλλά και της δημοσιονομικής προσαρμογής των 616.000 ευρώ υπάρχει πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Η Ευαγγελία Δρακονάκη, νυν πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» συμπλήρωσε ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και θα μπουν χρήματα στους λογαριασμούς των συμβασιούχων των παιδικών σταθμών, που αφορούν στη μισθοδοσία Νοεμβρίου, στις 24/12.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.