Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  Και επισήμως πρόβλημα με την παραχώρηση του παλιού δικαστηρίου

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   

  Και επισήμως πρόβλημα με την παραχώρηση του παλιού δικαστηρίου

   

  – «Όσο υπάρχει πρόστιμο, δεν θα δούμε Καλαμίτσα ή Δικαστικό Μέγαρο», είπε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα – Η… χαρτοπετσέτα και το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», οι μετρήσεις ρύπων της ΒΦΛ και τα έξοδα του… “Cosmopolis”

   

   

   

  Στην παραδοχή ότι, εκτός από την ακτή Καλαμίτσας, υπάρχει ζήτημα με την παραχώρηση και του παλιού Δικαστικού Μεγάρου από την ΕΤΑΔ, προχώρησε χθες το βράδυ η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.

   

  Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο και έπειτα από σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της ΚΑΠ, Βαγγέλη Παππά, η κ. Τσανάκα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ότι και να λένε οι βουλευτές, ήμασταν δέκα άνθρωποι στη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΤΑΔ. Μας είπαν ότι αν δεν σβήσουμε το πρόστιμο, ούτε Καλαμίτσα ούτε Δικαστικό Μέγαρο δε θα δω. Και μην περιμένει κανείς ότι θα μας το παραχωρήσουν δωρεάν, αλλά θα πληρώσουμε για την παραχώρηση. Και θα δούμε αν μας συμφέρει να το διεκδικήσουμε».

   

  Για δε το θέμα της ακτής Καλαμίτσας, κατατοπιστική ήταν η παρέμβαση της Ευαγγελίας Δρακονάκη, που αναφέρθηκε στο ιστορικό και το πρόστιμο για την ΕΤΑΔ, με τον Μάκη Παπαδόπουλο να ρωτά αν ο δήμος Καβάλας σχεδιάζει να επιστρέψει χρήματα που έχει εισπράξει κατά καιρούς από τα ακίνητα της Ακτής. «Μην γίνεστε δικηγόρος της ΕΤΑΔ, επειδή έχετε τον Μπάτη», απάντησε η κ. Τσανάκα.

   

  Συζήτηση έγινε και για το θέμα στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», με τον Κωστή Σιμιτσή να λέει ότι θα πρέπει ο δήμος να παραδώσει ένα πλάνο αξιοποίησης στο υπουργείο Άμυνας, έστω γραμμένο σε… χαρτοπετσέτα, ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ξανά στον Νόμο 4407 και είπε στην κ. Τσανάκα να δει το πλάνο του Επιμελητηρίου Σερρών, με το οποίο αποδόθηκαν δύο στρατόπεδα στον οικείο δήμο.

   

   

  Στις 200.000 ευρώ τα έξοδα του “Cosmopolis”, με «χαρτζιλίκι» 150.000 ευρώ από τον Δήμο Καβάλας

   

  Ακολούθως, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, ανέφερε ότι τα έξοδα από το Φεστιβάλ Cosmopolis ανήλθαν στις 204.000 ευρώ (220.000 ευρώ ο προϋπολογισμός), με τα έσοδα να είναι της τάξης των 200.000€, από τα οποία τα 150 χιλιάρικα έβαλε ο δήμος Καβάλας, ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από χορηγίες, όπως οι 15.000 του ΤΑΡ, από πωλήσεις σουβενίρ κλπ., με την ίδια να τονίζει ότι θα δοθεί αναλυτική κατάσταση στους επικεφαλής των παρατάξεων.

   

  Ακόμη, η κ. Ιωσηφίδου μίλησε για τις μετρήσεις ρύπων ατμόσφαιρας στη Νέα Καρβάλη (σ.σ. το θέμα απασχόλησε αρκετά τη συνεδρίαση μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του δήμου), αναφερόμενη στις μετρήσεις, που είχε κάνει ο καθηγητής του Δ.Π.Θ. Γιώργος Γκαϊτατζής, που έδειχναν το 2015 ότι οι ρύποι ήταν κάτω από τα όρια ασφαλείας.

   

  Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Κελαϊδάκης, έθεσε την κοινωνική διάσταση του ζητήματος των 180 απολυμένων της ΒΦΛ, ώστε να υπάρξει μέριμνα για παροχή βοηθήματος, αφού δεν έχουν έσοδα εδώ και σχεδόν εννέα μήνες και ρώτησε αν η Π.Ε. Καβάλας έχει μετρήσεις ρύπων για το διάστημα πριν τις 25 Ιανουαρίου, αλλά κι αν η εταιρεία έχει πρόσβαση στον σταθμό μέτρησης εντός του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης.

   

   

  Περί της μονάδας ανακύκλωσης στην Νέα Καρβάλη

   

  Για την εγκατάσταση της μονάδας ανακύκλωσης στη Νέα Καρβάλη ρώτησε ο κ. Σιμιτσής και η κ. Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και τις 1.000 υπογραφές, που μάζεψαν οι κάτοικοι της περιοχής. Είπε ότι θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, μιλώντας ουσιαστικά για θολό τοπίο, σχετικά με την εγκατάσταση ή όχι μιας τέτοιας μονάδας στη Νέα Καρβάλη.

   

   

  Η Πιπίνου κι οι ασφαλτοστρώσεις…

   

  Το θέμα της ανάπλασης στην οδό Πιπίνου απασχόλησε το σώμα, όπου έγιναν αναφορές για σπασμένα φωτιστικά, για το αν επιτρέπεται η διέλευση, στάση και στάθμευση οχημάτων.

   

  Ο Βασίλης Παππάς χαρακτήρισε τους δρόμους της πόλης… Βαγδάτη λόγω των πολλών λακκουβών και η δήμαρχος απάντησε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν ασφαλτοστρώσεις, αφού υπεγράφη σύμβαση με ανάδοχο.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.