Χρονόμετρο

  Τσανάκα: «Τα λεφτά του ΟΛΚ θα δοθούν για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου»

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΧΘΕΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ… ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

    

  – Νέα δεδομένα μετά την απόφαση για τον Ε61 – Σε μάστιγα εξελίσσονται οι απόντες δημοτικοί σύμβουλοι από τις συνεδριάσεις

   

   

   

  Νέα δεδομένα για την απόφαση που πήρε προχθές αργά το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το οποίο επέτρεψε την διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων για τον οδικό άξονα Ε61, που όταν γίνει θα ενώνει Καβάλα και Δράμα, παρουσιάστηκαν στην συνέχεια της επίμαχης συνεδρίασης που συνεχίστηκε χθες, σε πολύ χαμηλότερους τόνους αφού όλοι πίστευαν ότι έχουν τελειώσει με το φλέγον θέμα.

   

  Την συνέχεια της συνεδρίασης σημάδεψε η ανακοίνωση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα ότι τα χρήματα που εισέπραξε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας δεν θα διατεθούν σε «πανηγυράκια» όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση αλλά για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη της Καβάλας, το οποίο θα καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες άθλησης που υπάρχουν αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει και άλλου είδους εκδηλώσεις. Ήδη αναζητείται κατάλληλος χώρος στα ανατολικά της πόλης.

   

  Τα δύο αυτά θέματα «έκλεψαν» την παράσταση χθες το βράδυ μαζί με τον μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που έθεσε η αντιπολίτευση προς την διοίκηση στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που έγινε μετά από αρκετό καιρό.

   

  Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι η άδεια στην «Εγνατία Οδό» δόθηκε με πλειοψηφία 22 ψήφων έναντι 11. Θετικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» του Μάκη Παπαδόπουλου, αρνητικά οι παρόντες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ενώ απουσίαζαν οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι, γεγονός που προκάλεσε αρκετά σχόλια. Όμως από τους απόντες η Μαρία Κλωνάρη βρισκόταν σε αποστολή του δήμου στο εξωτερικό, η Κορίνα Χιώτη – Πρασσά στην Αθήνα για την παραλαβή του βραβείου που απονεμήθηκε στον Δήμο Καβάλας για την καλύτερη πόλη στον τομέα του πολιτισμού, ενώ ο Νίκος Ξανθόπουλος δεν πήρε μέρος στην συνεδρίαση λόγω εντοπιότητας. Απουσίαζαν επίσης ο Μιχάλης Λυχούνας, που ακόμη τυπικά είναι μέλος του συμβουλίου, ο Νίκος Κιοσσές που τελευταία χάθηκε από τις συνεδριάσεις, πράγμα που γέννησε την φήμη ότι μπορεί και να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος.

   

  Το νέο δεδομένο για το ζήτημα του οδικού άξονα είναι ότι, ενώ το δασαρχείο είχε διαβεβαιώσει ότι με την τροποποίηση του νόμου επιτρέπεται να περάσει ο δρόμος από το αισθητικό δάσος, ο Άρης Βέρος κατέθεσε την επίμαχη τροπολογία που αναφέρεται μόνο σε περιοχές “Natura” κι όχι σε αισθητικά δάση. Ο ίδιος ζήτησε να εξετάσει το θέμα η νομική υπηρεσία του δήμου και πρότεινε να αρθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.