Χρονόμετρο

  Παρέμβαση φιλόζωων χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Συνάντηση με τη δήμαρχο της Δευτέρα για τις περισυλλογές – Καυγάς για τη ΔΙΑΑΜΑΘ – Δεν θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά την Κυριακή 21/12 – Εγκρίθηκε το σχέδιο τουριστικής προβολής του δήμου

   

  Με θέματα της ημερήσιας που δε συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης (17/12) συνεχίστηκε χθες το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, στο οποίο υπήρξε η έγκριση κατά πλειοψηφία του σχεδίου τουριστικής προβολής του δήμου, όπως συντάχθηκε από την τουριστική επιτροπή.

  Υπήρξαν αρκετές τοποθετήσεις, με τον Άρη Βέρρο να σημειώνει ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι αποζητά η περιοχή και να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνει η Καβάλα και γενικά η περιοχή ενεργειακός κόμβος.

  Ο Β. Παππάς σημείωσε ότι μπορούν να συνυπάρξουν και να αναπτυχθούν ταυτόχρονα ενέργεια και τουρισμός, καταφεύγοντας στο παράδειγμα των πετρελαίων, ενώ ο Κ. Σιμιτσής επισήμανε ότι δε θα πρέπει ο δήμος Καβάλας να χαρακτηρίζεται από «μονοκαλλιέργεια» στην ανάπτυξή του, φέρνοντας ως παράδειγμα τον καπνό, χάρη στον οποίο άνθισε, αλλά και ξαφνικά με την πτώση του μαράζωσε οικονομικά η πόλη.

  Στη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε παρέμβαση από φιλόζωους, που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο από τα σωματεία της πόλης, οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της Καβάλας και κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο με πλακάτ, που ανέγραφαν «Οι μπόγιες στα κλουβιά, έξω τα σκυλιά» κ.α.

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, που πήρε τον λόγο, έγινε αναφορά για παράνομες περισυλλογές αδέσποτων σκυλιών από κεντρικά σημεία στην πόλη, τα οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες αν επιστρέφουν στο περιβάλλον τους, με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να προτείνει συνάντηση το πρωί της Δευτέρας και ώρα 09.00, στο γραφείο της, ώστε να συζητηθούν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τους φιλόζωους, μεταξύ των οποίων και η προώθηση υιοθεσιών αδέσποτων σκυλιών.

   

  Καυγάς Τσανάκα-Σιμιτσή για ΔΙ.Α.Α.Μ.Α.Θ.

  Στη χθεσινή συνεδρίαση εκτενής συζήτηση έγινε και για το θέμα της τροποποίησης για τη Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. για τη λειτουργική αναβάθμιση του συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων. Το συγκεκριμένο θέμα είχε ψηφιστεί τον Αύγουστο του 2014 και στην τότε εισήγηση από την απερχόμενη διοίκηση Σιμιτσή, αναφέρονταν ότι ο Δήμος Καβάλας θα έπρεπε να βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η παράταξη της κ. Τσανάκα, που ακόμη δεν είχε αναλάβει τα ηνία, να το καταψηφίσει.

  Μάλιστα, η χθεσινή αναφορά της δημάρχου για δικαίωση εξόργισε τον Κ. Σιμιτσή, ο οποίος ύψωσε τους τόνους, υπογραμμίζοντας ότι φυσικά και δε ήθελε να ζημιωθεί οικονομικά ο δήμος, όπως άφηνε να εννοηθεί η δήμαρχος. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και σύμφωνα με την τροποποίηση, ο δήμος Καβάλας θα συνδράμει στη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. με ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ.

   

  Δεν θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά την Κυριακή 21/12

  Αναφορικά με το αν θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά της Καβάλας και την Κυριακή 21 του μήνα, αυτό χθες απορρίφθηκε, πρώτα από τους ίδιους τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν είχαν προσέλθει το πρωί της Πέμπτης στη συνάντηση με τη δήμαρχο και τους άλλους επαγγελματικούς φορείς της πόλης, οπότε πλέον στη συνεδρίαση η πρόταση έλαβε αρνητική γνωμοδότηση.

  Ακόμη, ανακλήθηκε η απόφαση για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Καβάλας, σε χώρο που είχε προταθεί επί διοικήσεως Σιμιτσή, με τη δήμαρχο να επισημαίνει ότι θα αναζητηθούν άλλοι χώροι, όπως και θα υπάρξει σχεδιασμός για τη δημιουργία Γυμνασίου στο Παληό.

  Τέλος, ο Κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε στη δικαστική περιπέτεια που είχε τα τελευταία χρόνια ως δήμαρχος για τις περίπου 100 μηνύσεις που δέχθηκε για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο πρώην δήμαρχος κρίθηκε αθώος από το 5μελές Εφετείο Κομοτηνής.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.