Χρονόμετρο

  Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάπλαση του Βερούλειου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πριν από λίγη ώρα, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας η εκ βάθρων ανακατασκευή του Βερούλειου γηπέδου. Παίρνοντας το «πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο, αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού, που θα είναι διεθνής, μια και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,6 εκατ. ευρώ, αν και ο Δήμος Καβάλας ευελπιστεί σε ένα καλό ποσοστό έκπτωσης της τάξης έως και 40% .

  Το έργο που θα αλλάξει ριζικά την όψη του πιο ιστορικού γηπέδου της πόλης, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού, ενώ οι εργασίες θα έχουν διάρκεια 6-8 μήνες.

   

  Τι προβλέπει το πλάνο των εργασιών

  Στο κυρίως γήπεδο, θα γίνει εκ βάθρων αντικατάσταση του χόρτου από έναν καινούργιο φυσικό χλοοτάπητα (σ.σ. όχι πλαστικός, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της διοίκησης του δήμου), με σύγχρονο σύστημα αυτόματου ποτισμού. Ταυτόχρονα, ο αγωνιστικός χώρος θα μεγαλώσει κατά έξι μέτρα στο μήκος, πληρώντας -πλέον- προδιαγραφές διεθνών διαστάσεων (από τα 94 στα 100 μέτρα).

  Επίσης, θα τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας στο βοηθητικό γήπεδο, πίσω από την εστία με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο χώρος από την πλευρά της πυροσβεστικής (σ.σ. εκεί, όπου είχε γκρεμιστεί η παλιά κερκίδα), όπου κι εκεί θα στρωθεί πλαστικός τάπητας και θα λειτουργεί ως βοηθητικό γήπεδο για τις ακαδημίες των συλλόγων.

  Επιπλέον, θα τοποθετηθούν σύγχρονοι πυλώνες φωτισμού, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις και για νυχτερινούς αγώνες, ενώ ριζική θα είναι η ανακαίνιση των αποδυτηρίων διαιτητών και φιλοξενούμενων, στους οποίους έγιναν ελάχιστες παρεμβάσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

  Μαζί με τις εργασίες στους χώρους άθλησης και των αποδυτηρίων, θα τοποθετηθούν καινούργια καθίσματα στην υπάρχουσα κερκίδα, θα γίνουν επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμοί, ενώ θα κατασκευαστεί και ένας καινούργιος χώρος για την ανάπτυξη κυλικείου (και γι’ αυτό θα υπάρξει διαδικασία δημοπράτησης).

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  One thought on “Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάπλαση του Βερούλειου

  1. ΒΑΣΙΛΗΣ says:

   ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *