Χρονόμετρο

  ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ: 8ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας “Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει 2020”

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ”Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής αλληλεγγύης για Ευπαθείς Πληθυσμούς με έμφαση στην πληθυσμιακή μειονότητα των ΑμεΑ”.

   

  Μεταξύ 19-27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ενταξιακής κουλτούρας “Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει”, σε 8 πόλεις της Ελλάδος, ξεκινώντας από Χανιά την Παρασκευή, συνεχίζοντας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δίον-Όλυμπο, Ναύπλιο, Πρέβεζα, Θάσο και καταλήγοντας στη Μαρώνεια.

  Στη Θάσο θα φιλοξενηθεί για δεύτερη χρονιά το εν λόγω Φεστιβάλ, το οποίο θα συνδιοργανωθεί από τον δήμο Θάσου και την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

  Συγκεκριμένα, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 08.30-11.00, στην αίθουσα του Καλογερικού, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με θέμα: “Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για Ευπαθείς Πληθυσμούς, με έμφαση στην πληθυσμιακή μειονότητα των ΑμεΑ (με νοητική, φυσική, αισθητηριακή, συναισθηματική ανεπάρκεια ή σοβαρή διαταραχή)”. Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με αναφορά σε παρελθούσες δράσεις τους για ευπαθείς πληθυσμούς &ΑμεΑ καθώς επίσης και στην προετοιμασία, εφαρμογή και βιωσιμότητα αυτών, το παρόν και το μέλλον τους.

  Επιπροσθέτως, θα συζητηθούν προτάσεις για συνεργασίες μεταξύ φορέων που σκοπό θα έχουν τη δημιουργία καλών συμμαχιών και συνεργασιών στο πλαίσιο του προγράμματος.

  Εν κατακλείδι, θα τεθούν οι προβληματισμοί, οι προσδοκίες και οι προτάσεις σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ “Κωφοί και Ακούοντες  εν δράσει”.

   

  Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από εκπροσώπους των ακόλουθων φορέων:

   

  • Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.
  • Δήμος Θάσου.
  • Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
  • Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
  • Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν.Μακεδονίας.

   

  Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, οι δράσεις συνεπώς προσαρμόζονται στις ειδικές συνθήκες και σέβονται τα ληφθέντα μέτρα για την φύλαξη όλων μας. Παραμένουν όμως ενωτικές και αφυπνιστικές. Άλλωστε, το αίτημα της συμμετοχής όλων μας στα κοινωνικά δρώμενα παραμένει πάντα επίκαιρο.

   

   

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει”

   

  Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, Θάσος

  09.30-11.00 Συνάντηση εργασίας, Καλογερικό Λιμένος Θάσου

   

  09.30-09.35     Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.Στεφάνου.

  09.35-09.45     Παρουσίαση δράσεων και μελλοντικού πλάνου του Δήμου Θάσου από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη.

  09.45-09.55     Παρουσίαση δράσεων και μελλοντικού πλάνου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την  κα. Ελένη Καβαζίδου.

  09.55-10.05     Παρουσίαση δράσεων και μελλοντικού πλάνου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Παύλο Κίτσο, Ιεροκήρυκα

  10.05-10.15     Παρουσίαση δράσεων και μελλοντικού πλάνου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου κ. Ανανία Τοζακίδη.

  10.15-10.25     Παρουσίαση δράσεων και μελλοντικού πλάνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παραρτήματος Καβάλας) και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του περιφερειακού τμήματος Καβάλας από την υπεύθυνη του Σώματος κα. Ευθυμία Ζέρβα.

  10.25-10.35     Παρουσίαση δράσεων και μελλοντικού πλάνου της  Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Αν.Μακεδονίας από τον πρόεδρο κ. Σμάραγδο Κρεμύδα.

  10.35-10.45     Παρουσίαση δράσεων και μελλοντικού πλάνου της τοπικής κοινωνίας του νησιού στον εκπαιδευτικό χώρο για ευπαθείς πληθυσμούς και ΑμεΑ, από την καθηγήτρια μαθηματικό ειδικής αγωγής κα. Αποστολία Καλούδη.

  10.45-11.00     Συζήτηση-Προτάσεις

   

  Λήξη εκδήλωσης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.