Χρονόμετρο

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Υποδέχονται Θρακιώτες απ΄ όλη την Ελλάδα

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Για το 30ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων

   

  Με 60 συμμετοχές περίπου από όλη την Ελλάδα, συνέρχεται στην Καβάλα το 30ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Για το πλαίσιο και τους στόχους της διοργάνωσης δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

  Εκ μέρους του συνδιοργανωτή Δήμου Καβάλας παρέστη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας, με Ανατολικοθρακική προγονική καταγωγή, ο οποίος μνημόνευσε αφηγήσεις του παππού του, που ήρθε πρόσφυγας από τη Χώρα. Εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή της Καβάλας ως τόπο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και το συμπεριέλαβε στις δεκάδες εκδηλώσεις μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής και του δράματος των προσφύγων, τις οποίες διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε φέτος ο Δήμος Καβάλας.

  Ευχήθηκε καλή επιτυχία, και δήλωσε πως «ο Δήμος θα είναι παρών, συνδράμοντας στις προσπάθειες να διατηρηθούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της γης και της κοινωνίας των προγόνων μας, αυτά στα οποία στηρίχθηκαν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων για να δημιουργήσουν όσα ζούμε και απολαμβάνουμε σήμερα».

  Στα θέματα της συνεδρίασης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, στα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Αριστείδης Χρυσόπουλος, περιλαμβάνονται το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακιωτών και τα Πανελλήνια Ανταμώματά τους κατά το 2023, καθώς και η επέτειος των 50 χρόνων λειτουργίας της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

  Από την οικοδέσποινα Θρακική Εστία Καβάλας μίλησαν ο Πρόεδρός της, Νίκος Τσουμπάκης, και το μέλος του ΔΣ, Κώστας Παπακοσμάς, καθώς και το μέλος του Συλλόγου, Βασιλική Κανάκη, η οποία είχε την ευθύνη ενός θρακιώτικου παραμυθιού, το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από την Θρακική Εστία σε 13 γλώσσες!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.