Χρονόμετρο

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Διαμαντοπούλου “Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα”

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας λόγω covid και με την παρουσία κοινού ισοδύναμου με τις θέσεις, παραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του πονήματος της Προέδρου του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, της πρώην υπουργού και επιτρόπου της Ε.Ε., Άννας Διαμαντοπούλου.

   

  Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απηύθυνε χαιρετισμό την Τρίτη 22 Ιουνίου στην παρουσίαση του βιβλίου Άννας Διαμαντοπούλου “Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα”.

  Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κίνησης για την Ελλάδα, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Περιφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο  Περιφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ, Κωστής Σιμιτσής και ο δικηγόρος, Απόστολος Αγελαράκης, ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

  Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του ο κ. Μουριάδης, συνεχάρη την κ. Διαμαντοπούλου για την προσπάθεια της να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως “για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, οφείλουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στον χώρο της Παιδείας, ενισχύοντας το πλαίσιο παροχής εξειδικευμένων γνώσεων και τους κωδικούς για την έρευνα και την καινοτομία στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που τα περισσότερα κράτη του πλανήτη κινούνται πλέον με άλλες ταχύτητες, εμείς να μένουμε στάσιμοι και να βλέπουμε την απόσταση από τους δυνητικούς ανταγωνιστές μας να μεγαλώνει. Η πολιτεία, καθώς και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης” επισήμανε ο κ. Μουριάδης “έχουν την υποχρέωση, παρά τις όποιες αντιξοότητες, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, προσθέτοντας στους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τον Τουρισμό και την Οικονομία, και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από την ένταξη της τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγική διαδικασία”.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.