Χρονόμετρο

  Το «έριξε» στα παιχνίδια ο Δήμος Καβάλας – Στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Πρωταθλητή» στη διεκδίκηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων χαρακτήρισε τον δήμο Καβάλας ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Στέλιο Σχοινάκη, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο «Προώθηση των παραδοσιακών ευρωπαϊκών αθλημάτων και παιχνιδιών».

  Ο δήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση αυτών των προγραμμάτων δίνει ό,τι καλύτερο στην πόλη, παρέχοντας στις δημοτικές υπηρεσίες τεχνογνωσία και ταυτόχρονα τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο.

  Από την πλευρά του, ο κ. Σχοινάκης χαρακτήρισε σημαντική στιγμή για τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» το συγκεκριμένο έργο και συμπλήρωσε ότι υποβλήθηκαν συνολικά 135 προτάσεις από διάφορους φορείς της Ευρώπης, εκ των οποίων επιλέχθηκαν οι 14, μεταξύ τους κι αυτή της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

  Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο του παραπάνω έργου και ως επικεφαλής εταίρος θα υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις όπως:

  – η δημιουργία και εφαρμογή διαδικτυακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού, διαγωνισμούς ζωγραφικής, φωτογραφίας και γραπτών εκθέσεων, όπου θα συμμετάσχουν παιδιά όλων των ηλικιών,

  – η συλλογή και τεκμηρίωση προφορικών παραδόσεων και δεδομένων από άτομα μεγάλης ηλικίας. Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν στην επιλογή των παραδοσιακών αθλημάτων και παιχνιδιών που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έργου, καθώς επίσης θα εμπλουτίσουν το ήδη υπάρχον πληροφοριακό υλικό.

  – Εκδηλώσεις επίδειξης παραδοσιακών ή αρχαίων αθλημάτων και παιχνιδιών από πέντε διαφορετικές χώρες της Ε.Ε.

  Η παραπάνω πρωτοβουλία προήλθε ύστερα από την πρόσκληση EAC/S03/13 – Προπαρασκευαστική δράση: «Ευρωπαϊκή Σύμπραξη στον Αθλητισμό», στην οποία η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» υπέβαλε φάκελο πρότασης στο θεματικό πεδίο 3 «Προώθηση των παραδοσιακών ευρωπαϊκών αθλημάτων και παιχνιδιών».

  Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ: (2014)4504/03.01.2014 Απόφαση Ένταξης της «European Commission Directorate – General for Education and Culture», η υποβληθείσα πρόταση εγκρίθηκε, με κωδικό EAC-2013-0487 με συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη και ύψους 134.313 ευρώ.

   

  Οι εταίροι του έργου

  – Δήμος Βαρσοβίας – Πολωνία (Εταίρος) κα Katarzyna Szymanska-Stulka, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αθλητισμού του Δήμου Βαρσοβίας

  – Δήμος Strömstads – Σουηδία (Εταίρος) κα Sveza Daceva Filipova, Διαχειριστή έργων Δήμου Στρομσταντ

  – Φίλοι του Μουσείου – Ρουσέ – Βουλγαρία (Εταίρος) κος Nikolay Nenov, Διαχειριστή έργων του Μουσείου

  – Δήμος Βάρνας – Βουλγαρία (Εταίρος) κος Yordan Dyankov, Διαχειριστή έργων του Δήμου Βάρνας

  – Δήμος Μπάνσκο – Βουλγαρία (Εταίρος) κα Tanya Stancheva Dzhupanova, προϊσταμένη του ιδιαίτερου γραφείο  του Δημάρχου του Μπάνσκο

  – Δήμος Νυρεμβέργης – Γερμανία (Εταίρος) κα Αμαλία Μακατσόρη, Εξωτερικό συνεργάτη της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης.

  – Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Παράρτημα Βερολίνου – Γερμανία (Εταίρος) κος Ελευθέριος Οικονόμου.

  – Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Αθήνα, παρατηρητής, κος Βαλλιανάτος Στέφανος, Προϊστάμενος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος

  Στην πρώτη αυτή συνάντηση των εταίρων, επικεφαλής των οποίων είναι ο δήμος Καβάλας, παραβρέθηκε και ο Ευρωπαίος επίτροπός, υπεύθυνος για τα αθλήματα Δρ. Πιερ Μαρσέλο Κοράντο, από την ευρωπαϊκή επιτροπή, Γενική Δ/νση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του τομέα Αθλητισμού.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.