Χρονόμετρο

  ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΚΕΔΕ: Νέα ανακοίνωση – Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  “Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), παρακολουθεί στενά την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας, και είναι για μία ακόμη φορά έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμπατριωτών μας, οι οποίοι, μέσα σε λίγες ώρες, έχασαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

  Σε νεότερη επικοινωνία με τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία με την κωδική ονομασία “Daniel”, προσδιορίστηκαν επακριβώς οι ανάγκες της τρέχουσας περιόδου τόσο για κατοίκους των 13 Δήμων που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα (Τρικκαίων, Πύλης, Φαρκαδόνας, Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων, Νότιου Πηλίου, Αλμυρού, Ζαγοράς Μουρεσίου, Λάρισας, Τεμπών, Φαρσάλων, Βόλου), όσο και για την απάντληση των υδάτων από τους πλημμυρισμένους οικισμούς.

  Κατόπιν των ανωτέρω, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Καβάλας, από τις 9 σήμερα το πρωί (12/9) έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 (Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 14:00), και θα αφορά ΜΟΝΟ την προμήθεια ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ.
  Προς το παρόν, δεν ζητήθηκε η παροχή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ή διαφορών υλικών και αντικειμένων.

  Αν αλλάξουν τα δεδομένα και κριθεί σκόπιμη η αποστολή επιπλέον βοήθειας, ο Δήμος Καβάλας θα επανέλθει με την έκδοση νέας ανακοίνωσης.

  Ο Δήμος Καβάλας ζητά την κατανόηση πολιτών, εκπροσώπων συλλόγων και επιχειρήσεων, για την όποια ταλαιπωρία προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας με την προσωρινή αναβολή της αυθόρμητης προσπάθειας ενίσχυσης των πλημμυροπαθών, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό ο χρόνος για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, συναρτάται άμεσα με τη δυνατότητα διαχείρισης της από τις ομάδες εθελοντών στη Θεσσαλία”.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.