Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ; Δείτε τι προέβλεπαν το 2014 για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καβάλας και ποια ήταν τελικά τα αποτελέσματα της κάλπης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το 2014 τρείς μήνες πριν τις εκλογές, ο τότε δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είχε παραγγείλει μια δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα της οποίας δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ότι ο κ. Σιμιτσής, δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί και γνώση αυτού, έλαβαν μόνο οι πολύ στενοί του συνεργάτες, για ευνόητους λόγους.

   

  Το ίδιο διάστημα περίπου, δημοσιοποιήθηκε έρευνα της εταιρίας Κάπα Research, η οποία διεξήχθη στο διάστημα 12 και 13 Μαρτίου 2014  -με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και σε δείγμα 802 ατόμων-, την οποία και σας παρουσιάζουμε στις παρακάτω εικόνες.

   

  Τα ποσοστά που έδινε η έρευνα στους υποψηφίους ήταν:

  Σιμιτσής 18,1 %

  Τσανάκα 15,1 %

  Βέρρος 13,8%

  Παππάς Β 7,6%

  Παπαδόπουλος Μ 5,3%

  Ποτόλιας 3,9%

  Δεληγιάννης 2%

  Και υπήρχε και ένα «πονηρό» ποσοστό του 22% που δήλωνε αναποφάσιστο, ενώ ένα ποσοστό 6,1% δήλωνε αποχή.

  Στην ερώτηση ποιος πιστεύεται ότι τελικά θα εκλεγεί δήμαρχος η ίδια έρευνα έδινε ποσοστό:

  ΣΙΜΙΤΣΗΣ 26,4%

  ΤΣΑΝΑΚΑ 11,7%

  ΒΕΡΡΟΣ 4,9%

  ΠΑΠΠΑΣ 4,9%

  ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ 0,2%

  ΠΟΤΟΛΙΑΣ 0,1%

  ΔΓ/ΔΑ 46,9%

  Και εδώ έχουμε ένα «πονηρό» ποσοστό του 46,9 % που εξασφαλίζει τα αναγκαία επιχειρήματα στον δημοσκόπο για να δικαιολογήσει την μεγάλη ανατροπή. Η οποία και έγινε!!! Δήμαρχος εκλέχθηκε η κ. Τσανάκα. Τι δεν πήγε καλά με την εν λόγω δημοσκόπηση και έπεσε τόσο έξω, ποτέ δεν το μάθαμε.

  Ιδού τώρα ποια ήταν τα αποτελέσματα Δήμου Καβάλας στις εκλογές του 2014

   

  Τσανάκα 24,48% – έδρες από τη πρώτη Κυριακή 5

  Σιμιτσής 23,21%- έδρες από τη πρώτη Κυριακή 5

  Παπαδόπουλος Μ 14,78%- έδρες 3

  Παππάς Β 13,79%- έδρες 3

  Βέρρος 12,83%- έδρες 3

  Ποτόλιας 4,92% -έδρα 1

  Αγανικόλας 4,61% – έδρα 1

  Δεληγιάννης 1,38%- έδρα 0

   

  Αυτή η αναδρομή στο παρελθόν έγινε γιατί πληροφορούμαστε ότι μια ανάλογη έρευνα «ολοκληρώθηκε», από την ίδια εταιρία και φέτος και όπως πληροφορούμαστε σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα… με τον ίδιο τρόπο. Το φετινό αποτέλεσμα «βγάζει» δήμαρχο την κ. Τσανάκα με δεύτερον τον υποψήφιο Θόδωρο Μουριάδη, οπότε στον δεύτερο γύρο «βλέπει» αυτούς του δύο. Να θυμίσουμε βέβαια στους αναγνώστες μας ότι σε σχόλιο εδώ και μια εβδομάδα το είχαμε «προβλέψει» αυτό το αποτέλεσμα!!! Ανακύπτει λοιπόν το ερώτημα για το πώς γίνεται κάποιοι να γνωρίζουν το αποτέλεσμα πριν γίνει και ολοκληρωθεί η έρευνα και των συμπερασμάτων της;

   

  Μήπως η αξιοπιστία αυτών των μεθόδων έχει κριθεί και έχει καταπέσει, οπότε τέτοιου είδους εργαλεία είναι απλά για να δημιουργούν εντυπώσεις και να «ντοπάρουν» την εικόνα αδύναμων υποψηφίων; Οι καλές δημοσκοπήσεις είναι αυτές που δεν ανακοινώνονται, όπως έγινε και το 2014, το ίδιο συμβαίνει και τώρα.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.