Χρονόμετρο

  ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: 5.000 ευρώ με ανάθεση, για μερικές φωτογραφίες της Καβάλας και 4.000 ευρώ για ένα ιστορικό κείμενο;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με τους ρυθμούς που κινούνται οι δαπάνες στο Δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα στην ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, δεν ξέρουμε αν η επομένη δημοτική αρχή θα βρει κάτι στα ταμεία. Ο λόγος είναι ότι πέρα από τις μεγάλες δαπάνες, των πολιτιστικών εκδηλώσεων, δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έχει επωμιστεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, δηλαδή Cosmopolis, Φεστιβάλ Φιλίππων, Airseashow κ.κ.  και από τις οποίες καμία δεν είναι κερδοφόρα, υπάρχουν και διάφορες σκόρπιες, μικρές σχετικά, δαπάνες που προβληματίζουν. Χθες αναφερθήκαμε στην ανάθεση, σε εταιρία ερευνών της Θεσσαλονίκης, ύψους 4.000 ευρώ για την συγγραφή και εκφώνηση κειμένου ιστορικού περιεχομένου!!! Υπάρχει και άλλη «περίεργη» δαπάνη, ύψους 5.000 ευρώ, επίσης προς εταιρία της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει ως αντικείμενο πληροφοριακά συστήματα, αυτή τη φορά για προμήθεια φωτογραφιών, για την τουριστική προβολή της Καβάλας!!!

   

  Για μερικές δεκάδες φωτογραφίες της Καβάλας, των μνημείων και διαφόρων σημείων τουριστικής προβολής πληρώθηκε το παραπάνω ποσό τη στιγμή που η Καβάλα διαθέτει πολλούς, καλούς και βραβευμένους φωτογράφους και όχι μόνο αυτό, ένας εξ αυτών εργάζεται εδώ και ένα χρόνο με σύμβαση στην ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, οπότε χωρίς κανένα επιπλέον κόστος θα μπορούσε να του ζητήσει την λήψη των φωτογραφιών.

  Φυσικά για όλα τα παραπάνω, υπάρχουν όλα τα σχετικά στοιχεία, οπότε αν αυτό είναι που δυσκολεύει τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να δώσει μια απάντηση, να τους τα αποστείλουμε!!!

   

   

  Πλήρωσαν 4.000 ευρώ για ένα κείμενο ιστορίας!!!

   

   

  Πολλά περίεργα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Καβάλας και βλέπουμε κάτι αλόγιστες δαπάνες που δύσκολα μπορεί να ερμηνεύσει το μυαλό ενός κανονικού ανθρώπου. Για παράδειγμα τον περασμένο Δεκέμβριο η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ανέθεσε σε εταιρία ερευνών της Θεσσαλονίκης, την συγγραφή ενός κειμένου για την ιστορία της Καβάλας, για το οποίο πληρώθηκε το ποσό των 4.000 ευρώ. Απορούμε, για το ποιοι λόγοι υποχρέωσαν τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να αναθέσει σε μια εταιρία ερευνών, αυτή την εργασία; Πιο συγκεκριμένα στην μεταξύ τους σύμβαση αναφέρεται ότι,  αποφάσισαν: «Την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών συγγραφής, επιμέλειας και εκφώνησης κειμένου που θα συνοδεύει βίντεο προβολής της σύγχρονης ιστορίας της Καβάλας, στο «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ALPHA DEGREE – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ», για το συνολικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.». Μάλιστα για να προχωρήσει η ανάθεση έγινε και ένα είδος πρόχειρου διαγωνισμού, καθώς στην σύμβαση αναφέρεται ότι έχει κατατεθεί από την εν λόγω εταιρία και οικονομική προσφορά με στοιχεία: 7998/28.11.18. Μήπως να μας που ποιες άλλες προσφορές υπάρχουν και από ποιους;

   

  Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ απασχολεί τουλάχιστον δυο ιστορικούς επιστήμονες, με ιδιαίτερες έρευνες στην ιστορία της Καβάλας και οι οποίοι εξ αντικειμένου έχουν πρόσβαση, όχι μόνο στις πηγές αλλά και σε αδημοσίευτο αρχειακό υλικό!!! Γιατί λοιπόν το συγκεκριμένο κείμενο δεν γράφτηκε από τους ιστορικούς – υπαλλήλους της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και επέλεξαν να δοθεί, η συγγραφή και η εκφώνηση, σε μια εταιρία που δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο σχετικό με τα ιστορικά θέματα της περιοχής.

   

  Η απάντηση

   

  Αντί απαντήσεων προς το «Χ» βγήκε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον επονομαζόμενο και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Καβάλας, και εξαπέλυσε ένα κύμα απαξιωτικών χαρακτηρισμών, εναντίων του «Χ», εναντίον των φωτογράφων και δημοσιογράφων της Καβάλας, λέγοντας ότι το τα όσα λέμε είναι λάσπη, λέγοντας ότι το να τραβάει ένας φωτογραφίες στις παρελάσεις δεν σημαίνει ότι είναι επαγγελματίας φωτογράφος και ότι οι δημοσιογράφοι της Καβάλας είναι κακόφωνοι και κακομούτσουνοι, οπότε δεν είναι οι κατάλληλο για να παρουσιάσουν την Καβάλα σε ένα βίντεο, ενώ αποκάλυψε ότι επέλεξαν ως κατάλληλη την κ. Μάγια Τσόκλη. Βέβαια δεν της τέθηκε η ερώτηση να απαντήσει πως έγινα και για τις εργασίες της λήψης των φωτογραφιών και της συγγραφής και εκφώνησης ενός ιστορικού κειμένου, επέλεξαν μια εταιρία πληροφορικής και μια ερευνών – δημοσκοπήσεων.

   

  Εμείς επικοινωνήσαμε με την κ. Ιωσηφίδου, τις θέσαμε τα ζητήματα και μας υποσχέθηκε να μας απαντήσει εγγράφως. Περιμέναμε την απάντησή της αλλά δεν ήρθε, ίσως να περιμένει να προχωρήσουμε και στα επόμενα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, για να μας απαντήσει συνολικά. Οψόμεθα!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.