Χρονόμετρο

  ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

   

  Ο Δήμος Νέστου στο πλαίσιο διαρκούς  στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων άνοιξε για μια ακόμη φορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Χρυσούπολη από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη προκειμένου να διανείμει βασικά είδη διατροφής σε πάνω από 400 δικαιούχους πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε  ομάδες που πλήττονται οικονομικά.

  Την Μεγάλη Δευτέρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και συνεχάρη την Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη η οποία είχε και την εποπτεία του προγράμματος καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας αλλά και του ΚΑΠΗ. Συνεχάρη ακόμη και τις εθελόντριες οι οποίες συνέβαλαν στο κοινωνικό αυτό έργο του Δήμου ενόψει της εορτής του Πάσχα.

   

  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

   

  Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επισκέψεών του στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου προκειμένου να διαπιστώσει και  να ενημερωθεί για λειτουργικά θέματα των σταθμών που άπτονται της καθημερινότητάς τους. Έτσι, την ημέρα αυτή επισκέφθηκε τους Παιδικούς Σταθμούς, Νέας Καρυάς και Χρυσοχωρίου συνοδευόμενος από την Πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη όπου είχαν την ευκαιρία για μια διεξοδική συζήτηση με το προσωπικό των σταθμών για τα άμεσα θέματα που τους αφορούν.

   

  ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

   

  Στις 31 Μαρτίου 2018 έληξε η υπαλληλική σύμβαση 15 εργατών καθαριότητας   στο Δήμο Νέστου ύστερα από τρία χρόνια συνεχών ανανεώσεων με αποτέλεσμα αυτό να δυσχεραίνει το έργο της καθαριότητας και μάλιστα την περίοδο των εορτών του Πάσχα όπου κλιμακώνεται η συγκομιδή των απορριμμάτων.

  Ο Δήμος Νέστου καθ’ όλη την διάρκεια των τριών ετών στάθηκε αρωγός στο πλευρό των εργαζομένων αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο τους και συμπράττοντας μαζί τους σε κοινή θέση ακόμη και στους δικαστικούς αγώνες.

  Βάσει των προσωρινών πινάκων από την νέα προκήρυξη 3/Κ 2018 δεν παρουσιάσθηκε έως τώρα κανένας νέος υπάλληλος. Κατά συνέπεια το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο έως ότου ολοκληρωθούν οι σύμφωνα με το νόμο διαδικασίες.

   

  ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

   

  Τοπικό συμβούλιο. Πραγματοποιήθηκε, τη Μεγάλη Δευτέρα στην Δημοτική Ενότητα Κεραμωτής με βασικό θέμα την ονοματοδοσία δρόμων στην Κεραμωτή ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

  Ορίστηκε για το θέμα αυτό 5μελής επιτροπή την οποία απαρτίζουν οι: κ. Μαρινάκης Μένανδρος (Πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής), κα. Λαγοπούλου Μαρία (Πρώην Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής), κα. Πουλουκτσή Βασιλική (Πρώην Διευθύντρια Γυμνασίου Κεραμωτής), κ. Ψυχουδάκης Πάρης (Πρόεδρος Κεραμωτής) και κα. Ανδρεάδου Κυριακή(Πρώην Εκπαιδευτικός- Κάτοικος Κεραμωτής).

   

   

   

  ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

   

  Τη λαϊκή αγορά Χρυσούπολης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχους κ. Βαλσαμίδη, Τουμπεκτσή και Σαββαϊδη και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου,  τη Μεγάλη Τρίτη.

  Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς τους,  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με  τους πωλητές για  θέματα που τους απασχολούν καθώς και με τους πολίτες του Δήμου  όπου αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές ενόψει της εορτής του Πάσχα.

   

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

   

  Το Γηροκομείο Χρυσούπολης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, τη Μεγάλη Τετάρτη και ενόψει της εορτής του Πάσχα, προκειμένου να μοιράσει ευχές και δώρα στους ηλικιωμένους τρόφιμους του ιδρύματος οι οποίοι την περίοδο αυτή βιώνουν περισσότερο από ποτέ,  τη μοναξιά.

  Κατά την διάρκεια της επίσκεψης,  ο Δήμαρχος Νέστου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον πατέρα Παύλο αλλά και  το προσωπικό του ιδρύματος για θέματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν αλλά και βασικές τους ανάγκες που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαίδης, οι Πρόεδροι ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και Αναπτυξιακής  κα Αργυρέλη και κ. Παπαθεοδώρου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης.

   

  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

   

  Στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου  που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη και ενόψει της εορτής του Πάσχα, το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ διένειμε λαμπάδες σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

  Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θέματα της ημερησίας διάταξης το κλίμα φορτίστηκε έντονα με το  θέμα,  που έφερε στο τραπέζι ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής,  κ. Παπαθεοδώρου και αφορούσε το κλείσιμο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στις όχθες του ποταμού Νέστου. Ο κ. Παπαθεοδώρου έντονα φορτισμένος συναισθηματικά αναφέρθηκε στην διακοπή λειτουργίας του καταστήματος του ύστερα από 70 χρόνια ρίχνοντας τις ευθύνες για το γεγονός στην αντιπολίτευση και ειδικά στον επικεφαλή της.

  Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση, με τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης να δηλώνει πως δεν έχει καμία ευθύνη αφού η καταγγελία που έγινε έχει ονοματεπώνυμο. Σαν να μην έφτανε αυτό,  με πολύ θράσος αναφέρθηκε στην δική του θητεία τονίζοντας πως ο ίδιος δεν προέβη στο κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος κρατώντας την όποια(;;;) καταγγελία στο συρτάρι του.

  Ωστόσο, δεν μας διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε ποιο συρτάρι βρισκόταν η εν λόγω καταγγελία καθώς όταν αναλάβαμε την διοίκηση τα έγγραφα, που βρέθηκαν στο συρτάρι του ήταν οι άπειρες κλήσεις του Α.Τ. Χρυσούπολης κατά την θητεία της προηγούμενης διοίκησης καθώς και  ένα έγγραφο 2 ημέρες πριν την αποχώρησή  της προς την Τεχνική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του στεγάστρου στο γήπεδο της Πέρνης συγκρίνονται με αυτήν για την οποία γίνεται λόγος και από την οποία εξαρτάται ο βιοπορισμός μια οικογένειας.

   

  Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος σε έντονο ύφος κατηγόρησε την πρώην διοίκηση λέγοντας, πως αφού γνώριζαν τον καταγγέλλοντα γιατί δεν τον σταμάτησαν προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια και σήμερα ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα αποποιούνται των ευθυνών τους. Τόνισε ακόμη, πως οι λεονταρισμοί τους  ανατρέπονται με την ενεργοποίηση της καταγγελίας των «γνωστών-αγνώστων» στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος ελέγχει την Δημόσια Διοίκηση και οποιαδήποτε παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας εκ μέρους των υπαλλήλων θα έθετε σε κίνδυνο τη δουλειά τους.

   

  Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

  • Η καταβολή παλαιών αμοιβών (που αφορούσαν την προηγούμενη διοίκηση) εργαζομένων στην Φωτοδρομή, ύψους 35.000€.
  • Η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας του Κέντρου από τον Δήμο.
  • Η συμμετοχή στη συνάντηση εργασίας του Δήμου στο πρόγραμμα INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
  • Η έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο προς την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας τεσσάρων (4) καθαριστριών τις οποίες δεν καλύπτει από τα μέσα του σχολικού έτους το Υπουργείο.
  • Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη σύσταση επιτροπής βάσει του αρ. 36 Ν4508/2017 για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Η απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ με θέμα “Έγκριση κανονισμού λειτουργίας ΚΔΑΠ του Δήμου Νέστου”, πρόκειται για ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης το οποίο θα δώσει θέσεις εργασίας σε άνεργους εκπαιδευτικούς αλλά και θα απασχολεί επιμορφώνοντας τους μαθητές τις απογευματινές ώρες.
  • Η εκτέλεση του έργου “Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Δημοτικής Ενότητας Χρυσούπολης” προϋπολογισμός μελέτης 1.100,000€ πλέον ΦΠΑ.

   

   

  ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

   

  Ενόψει της εορτής του Πάσχα, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τη Μεγάλη Πέμπτη, συνάντησε στα γραφεία τους τους δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου να τους δώσει ευχές και λαμπάδες ως δείγμα απόδοσης ευχαριστιών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

   

  ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

   

  Σε κλίμα κατάνυξης βίωσαν τη Μεγάλη Εβδομάδα όλοι οι πολίτες στο Δήμο Νέστου συρρέοντας στις εκκλησιές των χωριών αλλά και της Χρυσούπολης. Το παρόν έδωσε και ο Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. Στέφανος.

  Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  παρέστη στην τέλεση του Ιερού Ευχελαίου της Μεγάλης Τετάρτης στον Προφήτη Ηλία Χρυσούπολης που έλαβε χώρα στο αίθριο του Γηροκομείου χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Στέφανου.

  Παρέστησαν ακόμη πλήθος πιστών αλλά και η Πρόεδρος  της Ευνεστίας κα Αργυρέλη και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης.

  Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος χοροστάτησε κατά της Ακολουθίας του Εσπερινού και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου της Γραβούνας παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Τουμπεκτσή, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Καραγεωργίου, του Προέδρου του χωριού κ. Τσαμπάζη και πλήθος κόσμου.

  Την  Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών παρακολούθησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Προάστειο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα Γεώργιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Βαλσαμίδη.

  Τη Μεγάλη Παρασκευή ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης για την Ακολουθία του Επιταφίου. Τον συνόδευε η δημοτική του ομάδα. Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και πλήθος πιστών. Χαρακτηριστική και κατανυκτική η στιγμή που συναντήθηκαν στο κυκλικό κόμβο Χρυσούπολης οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου ανταλλάσοντας ευχές.

  Στην ενορία του, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου,  παρακολούθησε την Ακολουθία  της Αναστάσεως ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την οικογένειά του σε κλίμα κατάνυξης.

   

  Από το Γραφείο Τύπου.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.