Χρονόμετρο

  Αίσιο τέλος για τους 25 της «ΔΗΜΗΤΡΑ»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με καταλυτική την παρέμβαση του Βαγγέλη Παππά, μετά από διήμερες διαπραγματεύσεις, Kavala Oil και «ΔΗΜΗΤΡΑ» έδωσαν τα χέρια, συμφωνώντας τόσο στην καταβολή του βεβαιωμένου χρέους από την πρώτη στην εταιρεία του κ. Δρόσου, όσο και στον τρόπο καταβολής των οφειλομένων προς τους 25 απολυμένους της «ΔΗΜΗΤΡΑ», οι οποίοι θα πάρουν τα χρήματά τους σε δύο δόσεις. Τη μία μόλις ξεμπλοκαριστεί ο δεσμευμένος λογαριασμός της Kavala Oil και τη δεύτερη πριν τις 20 Ιανουαρίου, ενώ η Ενεργειακή αναλαμβάνει να πληρώσει τις έως τώρα δικαστικές δαπάνες της «ΔΗΜΗΤΡΑ», που ανέρχονται στις 70.000 ευρώ.

  Για το θέμα αυτό, μίλησε στο «Χ» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Kavala Oil, Μανώλης Κελαηδάκης, αναφέροντας το ιστορικό της υπόθεσης, ενώ έκανε λόγο για δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων.

  «Μετά από διήμερες διαπραγματεύσεις και τη συμβολή του κ. Παππά με τον δικηγόρο της “ΔΗΜΗΤΡΑ”, κ. Φιλόσογλου, όπου φάνηκε από την Παρασκευή ότι και οι δύο πλευρές ήθελαν να βρεθεί λύση, επετεύχθη τελικά η συμφωνία, κάτι που φάνηκε και στις συζητήσεις των επικεφαλής των δύο εταιρειών, Kavala Oil και “ΔΗΜΗΤΡΑ”. Η συμφωνία αυτή προβλέπει να αποπληρωθεί το βεβαιωμένο χρέος προς τη “ΔΗΜΗΤΡΑ”, συν τα δικαστικά έξοδα. Σε ότι αφορά την εξόφληση των 25 εργαζομένων, αυτή θα γίνει σε δύο δόσεις. Η μία μόλις ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της Kavala Oil (σ.σ. η εταιρεία “ΔΗΜΗΤΡΑ” είχε δεσμεύσει τους λογαριασμούς της Kavala Oil με δικαστική απόφαση), κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη και τα υπόλοιπα χρήματα θα τους καταβληθούν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, που αφορούν σε μισθούς έξι μηνών, αποζημιώσεις και επιδόματα. Αυτή τη ρύθμιση τη δέχθηκαν οι 25 εργαζόμενοι προς τιμήν τους, διότι απέδειξαν ότι ήθελαν μόνο τα δεδουλευμένα τους και τίποτε παραπάνω, ώστε να βάλουν σε μια σειρά και τις δικές τους υποχρεώσεις».

  Αναφορικά με τη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι επί δύο μέρες αψήφησαν το κρύο και έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στα γραφεία της «ΔΗΜΗΤΡΑ» όσο και κάτω από το σπίτι του επιχειρηματία, κ. Δρόσου, ο κ. Κελαηδάκης τόνισε: «Το σωματείο της Kavala Oil έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων. Παίρνει δίκαια το μέρος τους, χωρίς να αδικεί τις εταιρείες και γι’ αυτό στο τέλος δικαιώνεται. Έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της αγωνιστικότητας και γι’ αυτό είδατε μαζικές τις κινητοποιήσεις μας. Αργά ή γρήγορα με πολύ ή λίγο κόπο έρχεται και η δικαίωση στους αγώνες μας. Χωρίς αγώνα δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτε».

  Τέλος, σχετικά με το μέλλον των 25 εργαζομένων κι αν αυτοί μπορούν να επιστρέψουν κάτω από την ομπρέλα, πλέον, της Ενεργειακής Αιγαίου, ο κ. Κελαηδάκης ήταν ξεκάθαρος: «Από την πρώτη στιγμή, όταν οι 25 εργαζόμενοι πήραν στα χέρια τους το χαρτί της απόλυσης από τη “ΔΗΜΗΤΡΑ”, επειδή έχουν εξειδίκευση, πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα αξιοποιηθούν στον διαγωνισμό που τρέχει η Ενεργειακή για την κάλυψη των κενών θέσεων. Ευελπιστούμε ότι με τη λήξη των οικονομικών διαφορών που υπήρχαν μέχρι πριν λίγες μέρες να μπει κι αυτή η διαδικασία στη σειρά. Αυτά τα παιδιά πρέπει να ξαναπάρουν τις θέσεις τους και να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω το φάσμα της ανεργίας, όπως συνέβη τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Πρέπει να πούμε ότι και οι 25 εργαζόμενοι, δεν ήταν άνεργοι. Κάποια από τα παιδιά που δούλευαν στο εστιατόριο, συνεχίζουν και βρίσκονται στις θέσεις τους από την πρώτη στιγμή, που διακόπηκε η συνεργασία Kavala Oil-“ΔΗΜΗΤΡΑ”. Ο αριθμός που απασχολείται είναι ήδη 14 άτομα. Για τους υπόλοιπους 11 που είχαν συμβάσεις γίνεται λόγος και θεωρώ ότι σύντομα θα επανατοποθετηθούν στην Ενεργειακή. Πάμε για καλά Χριστούγεννα. Αυτός ο κόσμος πρέπει να πάρει τα χρήματά του και να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.