Χρονόμετρο

  ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Κλήθηκαν να απολογηθούν 56 δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου

  Δημοσιεύτηκε στις

  – Αυτό μετά από τις καταγγελίες Ξουλόγη για τα δίμηνα – Απρόβλεπτες συνέπειες σε περίπτωση καταδίκης για τη λειτουργία του Δήμου Παγγαίου

   

   

   

  Σε απολογία ενώπιον τόσο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (για το πειθαρχικό μέρος) εντός 10 ημερών όσο και της Εισαγγελέως Καβάλας (για το ποινικό μέρος) τη Δευτέρα 15 Μαΐου καλούνται να καταθέσουν 56 (!) δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, μετά την καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη στις 26 Απριλίου 2016 για τις προσλήψεις υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως σήμερα!

   

  Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου την Τετάρτη (10/5) και δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ ανάστατοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που χρημάτισαν στις διοικήσεις επί δημαρχίας Ξουλόγη και τώρα επί δημαρχίας Αναστασιάδη.

   

  Κι αυτό, διότι τους έχουν καταλογιστεί τα μισθολόγια των προσλήψεων και σε περίπτωση που ένας ή όλοι οι σύμβουλοι κριθούν ένοχοι, τότε θα κληθούν να καταβάλουν ένα ποσό, που αγγίζει το 1.800.000 ευρώ!

   

  Το 1,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις 607 προσλήψεις διμήνων επί θητείας Ξουλόγη (2011-2014) και οι άλλες 600.000 ευρώ (περίπου) για τις 165 προσλήψεις επόι θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη (2015-16).

   

  Το παραπάνω ποσό (1,8 εκατ. ευρώ) έχει καταλογιστεί και καταμερίζεται βάσει των ψηφοφοριών, που συμμετείχε κάθε ένας από τους 56 συμβούλους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που ενέκριναν αποφάσεις για προσλήψεις διμήνων.

  Όπως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση καταδίκης, τότε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπίπτουν από τα καθήκοντα τους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία του Δήμου Παγγαίου, ενώ οι σύμβουλοι θα υποστούν και μια σειρά άλλων κυρώσεων!

   

  Αξίζει να σημειωθεί ότι με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η υπόθεση αυτή, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 56 δημοτικών συμβούλων (σ.σ. μεταξύ αυτών τόσο ο νυν δήμαρχος Παγγαίου, Φ. Αναστασιάδης, ο τέως Β. Ξουλόγης, αλλά και οι πρώην δήμαρχοι Μπ. Χρυσανίδης και Γ Φιλόσογλου).

   

  Για το θέμα αυτό, όπως είναι γνωστό, είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του δήμου Παγγαίου η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, καταδικάζοντας την καταγγελία Ξουλόγη, που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στις προσλήψεις υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις σε όλους τους δήμους της χώρας.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.