Χρονόμετρο

  Πραγματοποιείται η δίκη των 56 δημοτικών συμβούλων για την υπόθεση των δίμηνων

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

   

   

  Για την προσεχή Τρίτη (20/2) είναι προγραμματισμένη η δίκη των 56 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Παγγαίου στο Εφετείο της Κομοτηνής για την υπόθεση 607 προσλήψεων υπαλλήλων, δίμηνης διάρκειας, την εξαετία 2011-2016, τις οποίες έκρινε παράνομες με έκθεσή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επιθεωρητής του ΑΣΕΠ, Γεώργιος Μποροδήμος.

   

  Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί τους συμβούλους της νυν, αλλά και της προηγούμενης σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου από τον Απρίλιο του 2016, μετά την καταγγελία του τέως δημάρχου, Βασίλη Ξουλόγη (σ.σ. κατηγορούμενος είναι και ο τέως δήμαρχος). Άπαντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος».

   

  Η δίκη είχε αρχικά οριστεί να λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου 2017, αλλά αναβλήθηκε λόγω μη κλήτευσης όλων των κατηγορουμένων.

   

  Από τις δικαστικές αρχές έχουν ζητηθεί όλα τα εντάλματα πληρωμών των τελευταίων έξι περίπου ετών (2011-2016), αφού σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί για την ενοχή τους, θα γίνει καταλογισμός εις βάρος τους για τις 607 προσλήψεις υπαλλήλων με δίμηνες συμβάσεις επί θητείας Ξουλόγη (ποσό που φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ) και τις 165 προσλήψεις επί θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη (ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ).


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.