Χρονόμετρο

  Δήλωσή Κώστα Μορφίδη σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του σε σενάρια σκανδάλων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται στριμωγμένη, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες εξαιτίας της ελλιπούς αντιμετώπισης της εξέλιξης της πανδημίας, της απογοητευτικά μικρής αποστολής εμβολίων, της απελπιστικής κατάστασης στην αγορά, του ξεσηκωμού κατά της τροπολογίας Κεραμέως, εφευρίσκει ένα δήθεν σκάνδαλο που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ για να απεκδυθεί από τις εγκληματικές της ευθύνες.

  Αυτό συμβαίνει με την Folli-Follie.

  Η τροπολογία που υπέγραψα -και γι’ αυτό κατηγορούμαι για νταλαβέρια από τον αδιάβαστο σ’ αυτή την περίπτωση Μακάριο Λαζαρίδη – αφορά τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών (ΚΑΕ). Και μάλιστα, αυτά που βρίσκονται στις εξόδους της χώρας μας προς χώρες εκτός Ε.Ε., δηλαδή την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία. Όπως λέει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «με την παρούσα νομοθετική ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σε περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες μεθοριακές περιοχές, ήτοι χερσαία σύνορα προς τρίτες χώρες, όπου λειτουργούν καταστήματα αφορολογήτων ειδών, καθώς προσφέρεται εργασία στους κατοίκους αυτών».

  Άρα το ενδιαφέρον μου, όπως και των υπολοίπων βουλευτών που υπογράψαμε την τροπολογία, η πλειοψηφία των οποίων ήταν ή είναι βουλευτές παραμεθορίων περιοχών, είχε να κάνει με τον κίνδυνο υποβάθμισης των περιοχών αυτών και την απώλεια θέσεων εργασίας. Δηλαδή, η τροπολογία αφορά τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και όχι την folli-follie.

  Την ίδια ακριβώς τροπολογία, χωρίς να αλλάξει ούτε μία λέξη, κατέθεσε τον Μάιο του 2020 η ΝΔ δίνοντας παράταση μέχρι 31/12/2022.

  Ο κ. Λαζαρίδης από χθες το βράδυ, χωρίς να έχει διαβάσει την τροπολογία-ίσως να είναι κολλητικό από τον κ. Χρυσοχοϊδη- με αναρτήσεις του στα social media αλλά και δηλώσεις του σε κεντρικά ΜΜΕ, δηλώνει ότι εγώ και οι υπόλοιποι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήσαμε κατά παραγγελία. Αν έχει δίκιο ο κ. Λαζαρίδης, τότε η ΝΔ που νομοθέτησε ακριβώς την ίδια τροπολογία, τί έκανε; Εκτός και αν, όταν νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκάνδαλο, αλλά όταν νομοθετεί η ΝΔ είναι απλά Τρίτη.

  Επειδή οι δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη είναι προσβλητικές προς το άτομό μου και θίγουν την τιμή και υπόληψή μου, εντός της ημέρας θα του στείλω εξώδικο, καλώντας τον να ανακαλέσει. Εάν δεν το κάνει, είμαι υποχρεωμένος υπερασπιζόμενος την τιμή, την ηθική και την πολιτική μου υπόσταση και διαδρομή να καταθέσω αγωγή.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.