Χρονόμετρο

  «Ελάφρυναν» τον Ανδ. Χτενά οι χθεσινές καταθέσεις

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σημαντικά στοιχεία υπέρ του κατηγορουμένου ήρθαν στο φως κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του 57χρονου επιχειρηματία στο Μικτό Ορκωτό της Δράμας

   

  Με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα η δίκη του 57χρονου Καβαλιώτη επιχειρηματία, Ανδρέα Χτενά, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Δράμας, ο οποίος κατηγορείται για το τριπλό φονικό των Κουλούση, Χαλκίδη και Αθανάσα, στην Καλλιράχη της Θάσου στις 16 Ιουνίου 2001 και του επιχειρηματία Γιώργου Σιδηρόπουλου στις 27 Ιουλίου 2002.

  Εξετάστηκαν μάρτυρες, οι οποίοι ήταν ή είναι ακόμη υπάλληλοι της Πολεοδομίας Καβάλας, εκεί όπου εργαζόταν ένα εκ των τριών θυμάτων της τριπλής δολοφονίας στην Καλλιράχη της Θάσου, ο Γιάννης Κουλούσης.

   

  Μια γυναίκα υπάλληλος κατέθεσε ότι ο Γ. Κουλούσης, που βρέθηκε στην κατεδάφιση ακινήτου ιδιοκτησίας της γυναίκας του Ανδ. Χτενά με καπέλο και γυαλιά ήλιου, δεν έκανε τη χρήση τους για κάλυψη και απόκρυψη, όπως αρχικά αποδόθηκε από μαρτυρίες κατοίκων της Θάσου, αλλά επειδή την ώρα που βρέθηκε στο σημείο η επιτροπή κατεδάφισης υπήρχε ακόμη ηλιοφάνεια, ενώ ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας εκείνη την περίοδο σημείωσε ότι το θύμα οικειοθελώς συμμετείχε στην επιτροπή κατεδάφισης, που είχε συσταθεί το 2001.

  Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε και ο πρώην δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Μερέσης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Ανδ. Χτενάς είχε επαγγελματικές δραστηριότητες στη Θάσο και ήταν λογικό να βρίσκεται εκείνη την ημέρα (16 Ιουνίου 2001) στο νησί. Ο Λ. Μερέσης ανέφερε ότι συνάντησε τον κατηγορούμενο στο φέρι-μποτ περίπου στις 7 το απόγευμα και ότι για να διανυθεί η απόσταση Λιμένας-Καλιράχη απαιτείται περίπου μισή ώρα, αναφορά που δίνει άλλοθι στον Ανδ. Χτενά, μια και ως ώρα του εγκλήματος αναφέρεται η έκτη απογευματινή (18.00).

  Χθες, κατέθεσε ο πατέρας του Β.Π., μάρτυρα ο οποίος ανέφερε ότι είχε δει σε κατάθεσή του το 2008 το αυτοκίνητο του Ανδ. Χτενά έξω από το σπίτι του Γιάννη Κουλούση, αντικρούοντας στο δικαστήριο όσα ισχυρίστηκε ο γιος του πριν από έξι περίπου χρόνια. Ο ίδιος ανέφερε και για το πολύκροτο ζήτημα της εύρεσης χτένας στο φέρετρο του Γ. Κουλούση δε σημαίνει ότι αποτελεί και στοιχείο ενοχής του Ανδ. Χτενά.

  Μέχρι χθες κατέθεσαν περίπου 40 μάρτυρες κατηγορίας, οι περισσότεροι για το τριπλό φονικό της Θάσου, ενώ η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης. Απομένει η εξέταση δέκα ακόμη μαρτύρων για την υπόθεση του τριπλού φονικού της Καλλιράχης, ενώ και εφόσον υπάρξει χρόνος, θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης μαρτύρων και για τη δολοφονία του Γ. Σιδηρόπουλου τον Ιούλιο του 2002.

  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η δίκη θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, καθώς απομένουν περισσότεροι από 45 μάρτυρες και για τις δύο υποθέσεις. Οι δικηγόροι του Ανδ. Χτενά εκτιμούν ότι από τη χθεσινή εξέταση των μαρτύρων οι πιθανότητες αθώωσης του πελάτη τους αυξήθηκαν σημαντικά, καθώς καμία από αυτές δεν είχε να αποδώσει κάτι επιβαρυντικό για τον εντολέα τους.

  Τα αστυνομικά μέτρα παρέμεναν και χθες δρακόντεια τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, όπου κρατείται ο κατηγορούμενος, όσο και στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου ο κάθε εισερχόμενος υποβάλλεται σε σωματικό έλεγχο, ενώ υπάρχει και νέος έλεγχος στην αίθουσα που εκδικάζεται η υπόθεση.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

  Φωτό:dramini.gr

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.