Χρονόμετρο

  ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ: Βαριές ποινές στους εγκεφάλους

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ολοκληρώθηκε η δίκη για την εγληματική οργάνωση των ληστειών με Καλάσνικοφ – 19 ένοχοι, 12 αθώοι – Απαλλάχθηκε ομόφωνα των κατηγοριών ο Μ. Βονικάκης

   

  Με εξοντωτικές ποινές για τους δύο φερόμενους ως εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης που έπραττε ληστείες σε τραπεζικά καταστήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι της Δευτέρας η ακροαματική διαδικασία στο εφετείο Θράκης της Κομοτηνής.

  Στην απόφαση που εκδόθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ανακοινώθηκε η ύπαρξη μίας συνολικά εγκληματικής οργάνωσης από τις τέσσερις που υπήρχαν στο κατηγορητήριο και αφορούσε τις ληστείες με Καλάζνικοφ, ενώ στους δύο εγκεφάλους της οργάνωσης επιβλήθηκαν 79 και 75 έτη ποινές φυλάκισης αντίστοιχα, με τα 25 εξ αυτών να είναι εκτιτέα λόγω του βάρους των αδικημάτων.

  Από τους 31 κατηγορούμενους, ένοχοι κρίθηκαν οι 19 με τις μικρότερες ποινές να φτάνουν ακόμη και στα 3,5 χρόνια, ενώ στους άλλους 12, που κρίθηκαν αθώοι βρίσκεται και το όνομα του δικηγόρου Μανώλη Βονικάκη, ο οποίος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες με ομόφωνη απόφαση και μάλιστα ύστερα από εισαγγελική πρόταση.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.