Χρονόμετρο

  Τον «έδωσαν» οι παλιοί κομματικοί φίλοι του

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Τα κάστρα πέφτουν από μέσα»… Όπως φαίνεται ο Καβαλιώτης πολιτικός που ελέγχεται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», καταγγέλθηκε από τον άλλοτε κομματικό του κύκλο

   

   

  Θεαματική συνέχεια έχει το ρεπορτάζ για τον ύποπτο για φοροδιαφυγή Καβαλιώτη πολιτικό, που φιλοξένησε το χθεσινό φύλλο του «Χ», μια και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εν λόγω πολιτικός δέχθηκε τα «βέλη» από οικεία πρόσωπα, παλιούς κομματικούς του φίλους, με τους οποίους έκοψε τους δεσμούς του. Όπως φαίνεται, αυτό ήταν κάτι που δεν του το συγχώρησαν ποτέ, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν, άλλοι επώνυμα, άλλοι ανώνυμα και να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμβασμάτων.

   

  Θυμίζουμε πως οι έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Οικονομικών και των διωκτικών αρχών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, λένε για τον Καβαλιώτη πολιτικό πως εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, μπήκε στο μικροσκόπιο για πιθανές παραβάσεις και πλουτισμό μέσω παράνομων δραστηριοτήτων, καθώς εντοπίστηκαν αρκετά εμβάσματά του να έχουν φύγει στο εξωτερικό, χωρίς να δικαιολογούνται από την περιουσιακή του κατάσταση ή την επαγγελματική του θέση.

   

  Μάλιστα ο ύποπτος ενημερώθηκε από τις τράπεζες, όπου διατηρούσε λογαριασμούς ο ίδιος (ή τα μέλη της οικογένειάς του), ότι θα υποστεί τον έλεγχο από υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας, ενώ κινητοποιήθηκε γι’ αυτές και κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της ΕΛ.ΑΣ.

   

   

  Βρίσκονται πλέον απέναντι του

   

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποσά που έχουν εντοπιστεί αγγίζουν ή μπορεί και να ξεπερνάνε επταψήφιο νούμερο σε ευρώ, ενώ οι ελεγκτές κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες του τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας.

   

  Ο πολιτικός συνέχισε να αποστέλλει εμβάσματα σε τράπεζα χώρας της Ε.Ε., πιστεύοντας ότι τα αδικήματά του θα παραγραφούν, αν κατέληγε τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, λογάριαζε μάλλον λανθασμένα, μια και οι έλεγχοι ανέδειξαν φαινόμενα «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», με την πράξη φυσικά να είναι κακουργηματική.

   

  Σύμφωνα πάντα με τις εν λόγω πληροφορίες, όλος ο κομματικός μηχανισμός που τον στήριζε, πλέον είναι απέναντι του και ουσιαστικά μεθοδεύεται η τιμωρία του, θέλοντας να κοπεί κάθε πιθανή σύνδεσή του με την παράταξη που τον στήριξε στο παρελθόν σε πλήθος εκλογικών μαχών.

   

  Όπως προαναφέρθηκε, οι έρευνες που ξεκίνησαν από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη και ατόνησαν, για λίγες μόνο μέρες στη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Γενάρη, σήμερα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τα ευρήματα να είναι πολύ σημαντικά και τις πιθανότητες να είναι αυξημένες για αποκαλύψεις, εντός των επόμενων δύο – τριών εβδομάδων.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.