Χρονόμετρο

  Διχασμός… με την πρώτη ευκαιρία!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Γράφει ο Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   

  Δεν ξέρω αν αποτελεί χαρακτηριστικό της φυλής μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η ιστορία μας έχει γραφτεί από εμφύλιες διαμάχες που έχουν φτάσει μέχρι τους πολέμους. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος είναι ο πιο γνωστός και αυτό που οδήγησε στην παρακμή την Αθήνα και την Σπάρτη, ώστε να αναδειχθεί αμέσως μετά η νέα δύναμη, η Μακεδονία. Αν πάμε νωρίτερα θα φτάσουμε και μέχρι τον Τρωικό πόλεμο και στην διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στον Αχιλλέα και τον Αγαμέμνονα, με συνέπεια ο πρώτος να απέχει από τη μάχη.

   

  Και μια και γιορτάζουμε και τα 200 χρόνια από την ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους, να μην ξεχάσουμε να γιορτάσουμε και τον εμφύλιο πόλεμο, μεταξύ των οπλαρχηγών της επανάστασης, που θα οδηγούσε τον αγώνα για την ανεξαρτησίας, στο άδοξο τέλος του και αν δεν επενέβαιναν οι μεγάλες δυνάμεις, με τη ναυμαχία του Ναβαρίνου και την βύθιση του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου, δεν θα υπήρχε σήμερα ανεξάρτητο κράτος.

   

  Στα χρόνια της κρίσης δεν διστάσαμε, ούτε στιγμή, να ξεκινήσουμε νέα διαμάχη, που λίγο έλειψε να μας φέρει στα πρόθυρα ενός νέους εμφυλίου πολέμου, σαν απόηχος του αιματηρού εμφυλίου του 46’ – 49. Τότε το διακύβευμα ήταν αν θα ενταχθούμε στην σφαίρα του υπαρκτού σοσιαλισμού ή της Δύσης, τώρα το δίλλημα ήταν ευρώ ή δραχμή και το Μένουμε Ευρώπη – Φεύγουμε από Ευρώπη.

   

  Και αυτά είναι τώρα παρελθόν, με το τέλος της εποχής των μνημονίων το μεγάλο ζήτημα είναι άλλο: ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ!!! Έχουμε μοιραστεί σε αυτούς που ζητάνε να κλείσουν τα σύνορα και σε αυτούς που ζητάνε να ανοίξουν!!! Και φυσικά οι συγκρούσεις των δυο μπλοκς μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τους κάθε λογής ακτιβισμούς, είναι καθημερινές.

   

  Μην ξεχνάμε όμως, ότι το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ δεν είναι δικό μας πρόβλημα, αλλά της Ευρώπης!!! Όλοι αυτοί που έρχονται, θέλουν να πάνεστην Ευρώπη και τους εγκλωβίζουμε εδώ. Ας ηρεμήσουμε και να βρούμε λύση για να τους αφήσουμε να φύγουνε, γιατί διαφορετικά εγκλωβιζόμαστε και εμείς σε έναν παραλογισμό, δηλαδή να μαλώνουμε για κάποιους διερχόμενους ξένους που κάνουν αγώνα να φύγουν, αλλά εμείς δεν τους αφήνουμε και η παρουσία τους εδώ μας ενοχλεί!!!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.