Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  Ο Δήμαρχος Καβάλας αναζητά επενδυτές με… διαστημόπλοια

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τελικά, δεν γίναμε ως Καβάλα μόνο θέμα, αλλά και θέαμα!!!

   

  Με σημερινό ρεπορτάζ της, η ιστοσελίδα Tvxs αποκαλύπτει τα επενδυτικά σχέδια του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή με επενδυτές με διαστημόπλοια!!! Θέμα για το οποίο έχει λάβει σχετική απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, με εξαίρεση ορισμένους σώφρονες τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την συμπολίτευση!!! Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό ή να περιοριστεί στα στενά όρια της πόλης μας, έτσι η είδηση βγήκε στο πανελλήνιο καθιστώντας για ακόμη μια φορά το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ιδιαίτερα δημοφιλή!!!

   

  Το ρεπορτάζ του TVXS έχει ως εξής: 

  «Αν είσαστε δήμαρχος σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και θέλατε να προβείτε στην ‘αξιοποίηση’ όλων των ακινήτων και όλων των ‘δικαιωμάτων’ της, ποιον επενδυτή θα θεωρούσατε ως πρώτο επιλαχόντα για μία τόσο μεγάλη και σημαντική επένδυση;

  Αν το μυαλό σας πήγε σε κάποιον από τους γνωστούς Έλληνες επενδυτές επιπέδου Λάτση, Βαρδινογιάννη, σε κάποιον Άραβα δισεκατομμυριούχο ή σε μία διεθνούς φήμης επενδυτική εταιρία, τότε, προφανώς δεν είστε ο σημερινός και επί δύο τετραετίες Δήμαρχος της Καβάλας, ο οποίος θεώρησε ως υποψήφιο για την αξιοποίηση όλων των ακινήτων και των δικαιωμάτων της πόλης του, τον … Αρτέμη Σώρα, τον άνθρωπο που προ διετίας προθυμοποιήθηκε να δανείσει στην Ελλάδα 600 δις ευρώ για να εξαγοράσει το χρέος της και που που ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι κάτοχος απόκρυφης τεχνολογίας που γνώριζαν μόνο οι αρχαίοι Έλληνες, την οποία πούλησε στους Αμερικανούς για να πάρει 3 τρισ. δολάρια, αλλά και ότι κατείχε και διαστημόπλοιο!

   

  Στο παρακάτω βίντεο εξηγείται ότι «12 και 1 λεπτό 16 Ιουνίου, στη Καλιφόρνια προσγειώθηκε το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Διαστημόπλοιο που ήταν στο διάστημα 17 μήνες, χωρίς πιλότο, χωρίς ανθρώπους μέσα υποτίθεται. Και διερωτάται κάποιος με τι καύσιμα; Σας αφήνω λίγο να σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει η τεχνολογία που δεν θα ήθελε κάποιος που πχ. πουλάει πετρέλαιο να γίνει γνωστή».

  VIDEO

  Πράγματι, ποιος άλλος θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδανικότερος υποψήφιος επενδυτής για την Καβάλα από έναν άνθρωπο του οποίου οι πράξεις τόσο με πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας όσο και με πόρισμα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών έχουν θεωρηθεί, όπως αποκάλυψε το Έθνος σε αποκλειστικό δημοσίευμα του τον Απρίλιο του 2013, ως ‘απάτη’;

  Βέβαια ένας κοινούς νους δε θα χρειαζόταν να διαβάσει οποιοδήποτε δημοσίευμα πόσο μάλλον τον 670 σελίδων σχετικό φάκελλο εξ Αμερικής για να υποπτευθεί πως κάτι δεν πάει καλά με κάποιον που παρουσιάζεται ως τρισεκατομμυριούχος διαστημάνθρωπος αλλά πάλι, όπως διαπιστώσαμε και με την υπόθεση με τα κατεπείγοντα ρουσφέτια ο Δήμαρχος Καβάλας δε φαίνεται να διαθέτει κοινό νου, τουλάχιστον όχι όπως τον αντιλαμβάνονται οι .. κοινοί άνθρωποι.

  Έτσι, θεώρησε απόλυτα λογικό να προκηρύξει διεθνή κλειστό διαγωνισμό, με δημοσίευση που εξαντλήθηκε σε ανάρτηση του στο δικτυακό τόπο του δήμου, προκειμένου να προσκαλέσει τον εθνοσωτήρα να επενδύσει στην Καβάλα, παρά το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου και συστήθηκε η επιτροπή που προκήρυξε το διαγωνισμό υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που τον ενημέρωσαν για το ποιόν του ‘υποψήφιου επενδυτή’.

  Όπως και να έχει ευχόμαστε να επαληθευτούν και με το παραπάνω οι προσδοκίες του Δημάρχου και να βρεθούν χρήματα για την Καβάλα έστω και απ’ το διάστημα. Αλλά για να μην υπάρξουν παρατράγουδα όπως αυτά που έχουμε δει σε κοντινές πόλεις με άλλους δημάρχους, θα ήταν καλό, αν οι συγκεκριμένοι ή άλλοι, παρόμοιου βεληνεκούς, επενδυτές παρουσιαστούν ενώπιον του με κάποια ομόλογα ή άλλα έγγραφα που γράφουν επάνω τους μυθικά ποσά, ο Δήμαρχος να τα ελέγξει διεξοδικά και να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών πριν αποφασίσει να τους διαθέσει όλη την περιουσία της πόλης.

   

  (Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό: Εδώ


  Δημοσιεύτηκε στις 2

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.