Χρονόμετρο

  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: Επιστολή στον Γιάννη Μανιάτη για τον αγωγό ΤΑΡ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου γεωργών Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγή της ακόλουθη επιστολή:

  «Μετά την σύσκεψη στις 27-01-2014 που πραγματοποιήθηκε στο  γραφείο σας με την συμμετοχή του ΤΕΕ ΑΜ, του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ,  εκπροσώπους της εταιρίας ΤΑΡ και του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας ,  συμφωνήθηκε όπως γνωρίζεται να πραγματοποιηθεί μία νέα σύσκεψη στην Καβάλα με τους τρεις φορείς (ΤΕΕ-ΓΕΩΤΕΕ-ΤΑΡ) αφήνοντας τον  σύλλογό μας απ’ έξω ενώ αυτός εκπροσωπεί αυτούς που θα ζημιωθούν  κατά κύριο λόγο. Αυτό δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα καθότι έχουμε  εκτιμήσει την προσφορά των ΤΕΕ ΑΜ, ΓΕΩΤΕΕ σ’ αυτόν μας τον αγώνα και  τους εμπιστευόμαστε.

  Η συνάντηση αυτή όντως πραγματοποιήθηκε στις 14-02-2014 στα  γραφεία του ΤΕΕ ΑΜ στα οποία παρευρεθήκαμε ως παρατηρητές, επιβεβαιώθηκε αυτό που θέταμε σαν προβληματισμό και έντονη ανησυχία , για άλλη μια φορά φάνηκε  η πρόθεση και η σκοπιμότητα της εταιρίας,  η εταιρία ΤΑΡ  συνεχίζει την πάγια τακτική της να χρησιμοποιεί ψευδή επιχειρήματα για να μας πείσει, και αυτό προκύπτει φυσικά από την αδυναμία   την απειρία και το ότι  ήταν για άλλη μια φορά ανέτοιμοι οι κοινοπραξία να απαντήσει  ούτε καν γενικώς στα προβλήματα της περιοχής που θέτουμε όλοι ,  όπως ήταν  αλώστε και στην συνάντηση της Αθήνας.

  Σ’ αυτήν την συνάντηση όπως θυμόσαστε αποδείξαμε το ψεύδος των επιχειρημάτων, όπως φυσικά κάναμε το ίδιο και στην συνάντηση της Καβάλας.  Ενώ λοιπόν συμφωνήσαμε να παγώσει η εταιρία ΤΑΡ κάθε δραστηριότητά της που αποσκοπεί στην ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων λόγω του ότι η χάραξη δεν έχει αποφασισθεί και η μελέτη  δεν έχει ολοκληρωθεί , η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε από την εταιρία η οποία άνοιξε γραφείο στην πόλη της Καβάλας και συγκεκριμένα στην  οδό Ομονοίας 134 και ταυτόχρονα τοιχοκόλλησε αφίσες οι οποίες καλούσανε τους ιδιοκτήτες κατόχους αγροτικής γης, για να ενημερωθούνε για τα θετικά και τα οφέλη της διέλευσης του αγωγού  από την περιουσία τους.

  Ως σύλλογος μαζί με το ΓΕΩΤΕΕ και το ΤΕΕ ΑΜ ενημερώσαμε εγκαίρως  την εταιρία ΤΑΡ για όλα τα προβλήματα που θα προκύψουνε και  ταυτόχρονα προτείναμε εναλλακτική όδευση. Μετά το πέρας της σύσκεψης στις 14-02-2014 στην Καβάλα οι  εκπρόσωποι της εταιρίας ΤΑΡ παραδέχτηκαν ότι η πρόταση αλλαγής της  όδευσης του αγωγού είναι εφικτή με μια μικρή διαφοροποίηση ως προς κάποια σημεία.

  Και φυσικά το κόστος κατασκευής  θα είναι περίπου το ίδιο αφού δεν θα πληρώσουν αποζημιώσεις για τα κτήματα της περιοχής μας. Παρόλα αυτά η εταιρία ΤΑΡ κωλυσιεργεί σκοπίμως εδώ και επτά μήνες, με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα δεδομένα γεγονότα.

  Άρα λοιπόν αποδεικνύεται από τα παραπάνω ότι την αποκλειστική  και κύρια ευθύνη για την καθυστέρηση της έναρξης του έργου φέρει η εταιρία ΤΑΡ με βάση την εναλλακτική όδευση.  Και εσείς ως υπουργείο φέρεται ευθύνη για την μη τήρηση των  συμφωνηθέντων της σύσκεψης στις 27-01-2014 διότι επιτρέπεται την  εταιρία ΤΑΡ με την συμπεριφορά της να καταργεί την περιφέρεια, τους δήμους, τις κοινωνίες, τα επιμελητήρια καθώς και το ίδιο το υπουργείο.

  Θεωρούμε πλέον σίγουρο πως είναι και θέμα πολιτικής απόφασης μιας και η προτεινόμενη όδευση του ΤΕΕ ΑΜ και ΓΕΩΤΕΕ είναι εφικτή.  Ως σύλλογος έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών φορέων αλλά πρωτίστως της κοινωνίας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε ο αγωγός να μην περάσει από τα ΤΕΝΑΓΗ  ΦΙΛΙΠΠΩΝ αλλά ούτε από καλλιεργήσιμη γη».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.