Χρονόμετρο

  Διάκριση για μαθητές του Γυμνασίου Ελευθερούπολης, τους ενέπνευσε η πιο παλιά φωτογραφία της Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ελευθερούπολης διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Hack the Map: Φανταστικοί Κόσμοι” καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία ψηφιακών έργων Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR).

   

  Μία φωτογραφία της Καβάλας του 19ου αιώνα ενέπνευσε τους μαθητές/τις μαθήτριες οι οποίοι με το έργο τους «Στο δρόμο του νερού» προσπάθησαν να «ζωντανέψουν» με τη βοήθεια της τεχνολογίας ένα σύμβολο της πόλης, το ιστορικό Υδραγωγείο.

   

  Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη με τη συνεργασία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς/Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

   

  Περισσότερες πληροφορίες για το ψηφιακό έργο υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου (https://gym-elefth.kav.sch.gr/).

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.