Χρονόμετρο

  Καβάλα: Καταδίωξη, ανθρωποκυνηγητό και συμπλοκή στο κέντρο της πόλης στην προσπάθεια των αστυνομικών να συλλάβουν έναν δουλέμπορο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ένα από τα πιο δύσκολα βράδια πέρασε χθες η πόλη της Καβάλας καθώς για περισσότερο από μια ώρα οι αστυνομικές αρχές καταδίωκαν μέσα στους δρόμους του κέντρου έναν 39χρονο διακινητή λαθρομεταναστών, ο οποίος στην πορεία του από την Κομοτηνή δεν σταμάτησε σε κανένα έλεγχο των αστυνομικών αρχών. Μάλιστα, υπήρχε και συμπλοκή ενός αστυνομικού με τον διακινητή στους πεζοδρόμους της Καβάλας που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του δεύτερου και τελικά τη σύλληψή του.

   

  Πιο συγκεκριμένα, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης στο ύψος των διοδίων του Ιάσμου, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης έκαναν σήμα στάσης στον 39χρονο οδηγό του ιδιωτικής χρήσης επιβατικού αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα. Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή των δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ξάνθης και Καβάλας

   

  Ο 39χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει μπήκε στην πόλη της Καβάλας δια μέσου της περιμετρικής οδού και από εκείνο το σημείο ξεκινάει η τρελή πορεία του.

   

  Ο διακινητής οδηγός μπήκε σε μονόδρομους με αποτέλεσμα να τρακάρει πολλά σταθμευμένα οχήματα, ενώ υπήρξε σφοδρή σύγκρουση με ένα ΤΑΧΙ. Από τη σύγκρουση στράβωσε το τιμόνι του αυτοκίνητου που οδηγούσε ο 39χρονος άντρας με αποτέλεσμα να κολλήσει το αυτοκίνητο και να συνεχίσει μια ανεξέλεγκτη πορεία, και να συγκρουστεί εκ νέου με άλλα δυο ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα. Μόνο τότε κατέστη δυνατό να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο του 39χρονου. Τότε αυτός το εγκατέλειψε και ξεκίνησε να τρέχει.

   

  Ακολούθησε πραγματικό ανθρωποκυνηγητό μέσα στους πεζοδρόμους της Καβάλας που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτοι από κόσμο. Ο οδηγός – διακινητής προσπάθησε να διαφύγει προσποιούμενος τον περιπατητή, έγινε όμως αντιληπτός από έναν αστυνομικό ο οποίος τον ακινητοποίησε μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε, καθώς ο διακινητής επέδειξε αντίσταση και χειροδίκησε σε βάρος του αστυνομικού.

   

  Τελικά, οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν. Πρόκειται για ένα 39χρονο άντρα με καταγωγή από τη Μολδαβία που απασχόλησε και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές καθώς είχε πραγματοποιήσει και άλλες παράνομες διακινήσεις μεταναστών. Επίσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους εννέα συνολικά μετανάστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός – διακινητής νοσηλεύεται φρουρούμενος και ελαφρά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.