Χρονόμετρο

  Λειτουργία Κέντρου δια Βίου Μάθησης Δήμου Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο Δήμος Καβάλας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο δια Βίου Μάθησης Δήμου Καβάλας (Κ.Δ.Β.Μ.), πρώην Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.),  στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβελείας.

  Τα προγράμματα εθνικής εμβέλειας, εκφράζουν τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:

   

  – Οικονομία – Επιχειρηματικότητα (Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων, κλπ.).

  – Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον (Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή, Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες κλπ.).

  – Νέες Τεχνολογίες (Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ), κλπ.).

  – Γλώσσα και Επικοινωνία (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, κλπ.).

  – Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις (Διαχείριση χρόνου, Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία κλπ.).

  – Πολιτισμός και Τέχνη (Ιστορία της Τέχνης, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Θέατρο, κλπ.).

  – Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή, κλπ.).

   

  Τα προγράμματα τοπικής εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.

  Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

   

  Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

   

  Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται  στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Καβάλας (Πρώην ΠΙΚΠΑ)  Παλαιολόγου 9, αρμόδια υπάλληλος Τσιμαγιώργη Ασπασία, τηλέφωνο επικοινωνίας  2513 500249.

  Δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται στα παρακάτω σημεία μέχρι Τετάρτη 15/1/2014 για  την έναρξη των  πρώτων τμημάτων. Ακολούθως  θα υποβάλλονται αιτήσεις  συνεχώς χωρίς λήξη συμμετοχής έως ότου συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός για την λειτουργία νέων τμημάτων:

   

  1) Σχολικές Επιτροπές Δήμου Καβάλας (πρώην ΠΙΚΠΑ)

  2) Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Δήμου Καβάλας:

  – Δοϊράνης και Αμύντα (κτίριο Δημοτικής Αγοράς).

  – Ισόγειο κτιρίου Διοικητηρίου Καβάλας.

  – Κρηνίδες (εντός του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου).

  – Παράρτημα ΚΕΠ Τοπική Κοινότητα Ζυγού Καβάλας.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.