Χρονόμετρο

  Μέχρι και 20% αναδρομικές κρατήσεις μισθών στη ΔΕΥΑΚ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αναδρομικά θα γίνουν οι κρατήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καβάλας, ώστε αυτοί να συγκλίνουν με αυτούς στις αντίστοιχες επιχειρήσεις άλλων δήμων, μετά το θέμα που προέκυψε με την άρνηση του επιτρόπου να υπογράψει για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων της.

  Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ την Παρασκευή (29/11), ο πρόεδρος της, Χρήστος Τσοχαταρίδης, ανέφερε ότι η μισθοδοσία γίνεται με δική του υπογραφή, μετά την άρνησή του υπαλλήλου του λογιστηρίου να υπογράψει.

  Η μισθοδοσία, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, δεν είναι προσαρμοσμένη σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011 και όπως ανέφερε στο «Χ» ο κ. Τσοχαταρίδης, έγινε λάθος υπολογισμός αφού ελήφθησαν τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τις 31/10/2011 και όχι αυτά της 31/12/2012.

  Το λάθος έγινε αντιληπτό από την άρνηση του επιτρόπου να υπογράψει το ένταλμα, με το οποίο θα εγκρίνονταν η μισθοδοσία υπαλλήλων ΑμεΑ που γύρισαν στις θέσεις εργασίας τους με δικαστική απόφαση στη ΔΕΥΑΚ.

  Ο επίτροπος έστειλε πίσω τη μισθοδοσία και συμβούλεψε το δ.σ. της επιχείρησης να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο του 2011, ο οποίος αναφέρεται σε προσαρμογές των μισθών στον δημόσιο τομέα.

  ΤΣΟΧΑΤΑΡΙΔΗΣ (900 x 598)

   

   

   

   

  Έτσι, οι κρατήσεις θα γίνουν αναδρομικά στους μισθούς που καταβλήθηκαν στους εργαζομένους της επιχείρησης από 1/1/2013, αφού σε περίπτωση που ελέγχονταν η ΔΕΥΑΚ, τότε το διοικητικό συμβούλιο θα επιβαρύνονταν με νομικές κυρώσεις.

  ισχύουν σε όλον τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

  Ορισμένοι εκ των εργαζομένων, πάντως, δε θα υποστούν μειώσεις, μια και έχουν προσαρμοστεί οι μισθοί τους, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που θα κουρευτούν κατά 20%. Έτσι, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τους μισθούς που λαμβάνουν έως σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

  Παράλληλα, την Παρασκευή ο κ. Τσοχαταρίδης υπογράμμισε ότι το θέμα θα τεθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να εγκριθεί η τροποποίηση και προσαρμογή των μισθών, βάσει του νόμου του 2011.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.