Χρονόμετρο

  Δήμητρα Τσανάκα: «Η ΔΕΥΑΚ δεν ιδιωτικοποιείται»!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Φρένο στα όσα ανέφερε σε μερίδα του Τύπου για ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ο Σταύρος Πεταλωτής έβαλε με δηλώσεις της χθες στο «Χ» η νέα δήμαρχος Καβάλας, Δ. Τσανάκα

   

  Για προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν την ίδια σύμφωνη, έκανε λόγο η νέα δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σχετικά με τις αναφορές του Σταύρου Πεταλωτή σε μερίδα του τοπικού τύπου για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑ Καβάλας.

  Όπως είναι γνωστό, ο κ. Πεταλωτής θα αναλάβει αμισθί τη θέση του διευθυντή-προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, όπου θα προσφέρει την εμπειρία του, έχοντας διατελέσει ξανά πρόεδρος της Επιχείρησης επί δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη.

  Ωστόσο, η κ. Τσανάκα διαφοροποίησε τη θέση της από τον κ. Πεταλωτή στα όσα ο ίδιος ανέφερε περί ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Κάνει λάθος ο Σταύρος, όταν λέει ότι κι εγώ έχω τις ίδιες απόψεις στα περί της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑ Καβάλας. Δεν ισχύει αυτό και το διαψεύδω κατηγορηματικά. Έχω εκφραστεί ανοιχτά για το θέμα αυτό και πριν τις εκλογές, ενώπιον των εργαζομένων, αλλά και των ΜΜΕ και τον λόγο μου τον κρατάω. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Το νερό που έχουμε στον δήμο Καβάλας ήρθε με πολύ κόπο από παλιότερες διοικήσεις. Κάποτε λέγαμε το νερό, νεράκι. Ωστόσο, η ΔΕΥΑΚ είναι μια κοινωνική επιχείρηση, η οποία επειγόντως πρέπει να σταθεί στα πόδια της για να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτυχθεί. Το μάνατζμεντ της επιχείρησης είχε παραμεληθεί επί χρόνια. Έπρεπε να μπει ένας άνθρωπος που ξέρει από διαχείριση και έχει συναισθηματικό δέσιμο με την επιχείρηση και δεν είναι άλλος από τον Πεταλωτή. Είναι μια καλή επιλογή για τη θέση του γενικού διευθυντή και μπορεί να καταφέρει να επιβιώσει η επιχείρηση. Από την εποχή του Πεταλωτή και μετά, ο πρόεδρος μιας επιχείρησης είχε και χρέη διευθυντή. Αν δεν τα κατάφερνε σε αυτόν τον ρόλο, το πράγμα δεν πήγαινε καλά. Έχουμε, όμως και θετικά παραδείγματα, όπως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Θα μπορούσαμε να ψάξουμε έναν μάνατζερ στην ελεύθερη αγορά, όμως η λογική λέει ότι στον πρώτο μήνα, ένας τέτοιος άνθρωπος αν πήγαινε στη ΔΕΥΑΚ, θα τα παρατούσε. Γι’ αυτό και προτίμησα την επιλογή Πεταλωτή, ο οποίος έχει σχέσεις με τους εργαζομένους».

   

   

  Δημιουργία συνεργείων άμεσης επέμβασης καθαριότητας

   

  «Κορίνα, πάρε την μάνικα και καθάρισε την Καβάλα» ήταν η προτροπή της Δ. Τσανάκα στη νέα αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, που αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Η δήμαρχος Καβάλας ανέφερε στο «Χ» ότι «η Καβάλα βρωμοκοπά εδώ και καιρό» και σε συνεργασία με την κ. Χιώτη-Πρασσά ετοιμάζουν συνεργεία άμεσης επέμβασης καθαριότητας. Πιο συγκεκριμένα, τρία φορτηγάκια του δήμου Καβάλας θα φέρουν όλα τα απαραίτητα υλικά (χλοοκοπτικά μηχανήματα, λάμπες, τσιμέντο κ.α.) και στους πολίτες θα δοθούν τα τηλέφωνα της υπηρεσίας, της αντιδημάρχου ή ακόμη και της ίδιας της δημάρχου, ώστε μέσα σε δύο ώρες από την καταγγελία των πολιτών να επιλύονται τα προβλήματα.

  Η κ. Τσανάκα συμπλήρωσε ακόμη ότι η τακτική αυτή λειτούργησε άψογα στους δήμους της Θεσσαλονίκης, της Νεάπολης-Συκεών και ότι δεν είναι κακό να το «αντιγράψει» κι ο δήμος Καβάλας προς όφελος των πολιτών του.

   

   

  Αρχίζουν οι υιοθεσίες

   

  Τέλος, η νέα δήμαρχος Καβάλας ανέφερε ότι μετά από προτροπή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης, σχεδιάζει να δώσει για υιοθεσία το πάρκο κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, ώστε να το συντηρεί ο σύλλογος, ενώ επισήμανε πως την ίδια τακτική θα ακολουθήσει, εφόσον υπάρξουν ανάλογα αιτήματα και από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.