Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  Νέες «φουρτούνες» στο Δήμο Παγγαίου: Εικονικά τιμολόγια και πρόστιμα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ αναμένεται να είναι το πρόστιμο – Το οικονομικό σκάνδαλο αφορά τους πρώην Δήμους Ελευθερών και Ορφανού

  Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα στον νέο Δήμο Παγγαίου, εξαιτίας των οικονομικών σκανδάλων που «σκάνε» σε πρώην δήμους που σήμερα αποτελούν δημοτικές ενότητες του καλλικρατικού δήμου. Η «νέα εσοδεία» αφορά την ανεύρεση εικονικών τιμολογίων στις ΔΕΥΑ των πρώην Δήμων Ελευθερών και Ορφανού!!! Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι τόσο η ΔΕΥΑ Ελευθερών όσο και η ΔΕΥΑ Ορφανού είχαν λάβει περίπου από 20 – 23 εικονικά τιμολόγια. Σε κάθε ΔΕΥΑ εντοπίστηκαν εικονικά έξοδα αξίας περίπου 28.000 ευρώ τα οποία αντιστοιχούσαν στα προαναφερθέντα τιμολόγια.

  Το «κουβάρι» ξετυλίχθηκε από έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ Αττικής σε επιχειρηματία που διατηρούσε εταιρία χωρίς όμως να έχει κάνει έναρξη στην εφορία, αλλά έχοντας εκδώσει μη νόμιμα παραστατικά. Κάτι ανάλογο με μια υπόθεση που είχε εντοπίσει το ΣΔΟΕ Καβάλας στον Δήμο Ελευθερών με επιχείρηση που διατηρούσε μάντρα οικοδομικών υλικών, είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια χωρίς να έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος, με συνέπεια όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση να συμπαρασύρει σε περιπέτειες και όσους είχαν λάβει από αυτά τα τιμολόγια και τα είχαν περάσει στα έξοδα τους!!!

  Από τον έλεγχο λοιπόν του ΣΔΟΕ Αττικής βρέθηκαν τα εικονικά τιμολόγια, έγινε διασταύρωση στοιχείων και έφτασαν στο πόρισμα για καταλογισμό στις δύο ΔΕΥΑ. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το πόρισμα του ελέγχου θα πρέπει τώρα να αποσταλεί στην Δ.Ο.Υ. Καβάλας προκειμένου να επιβάλει τα αναλογούντα πρόστιμα. Το πρόστιμο είναι διπλάσιο του αθροίσματος του ποσού των τιμολογίων, δηλαδή για κάθε ΔΕΥΑ θα κυμανθεί γύρω στα 55.000 – 60.000 ευρώ, οπότε η σημερινή ΔΕΥΑ Παγγαίου θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ύψους πάνω από 110.000 ευρώ.

   

  Από εκεί και μετά, θα πρέπει η υπόθεση να πάει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε όσους είχαν την ευθύνη λήψης των τιμολογίων, ενώ παραμένει ζητούμενο αν ο Δήμος Παγγαίου θα διεκδικήσει και τα χρήματα του προστίμου από τους εμπλεκόμενους στην διοίκηση των δύο ΔΕΥΑ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.