Χρονόμετρο
header banner

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ:Γεμάτες οι δεξαμενές πετρελαίου έως τον Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Ενημέρωση από κτηνιάτρους για τη λύσσα – Ημερίδα για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μεθαύριο στο Όσκαρ

 Εξασφαλισμένες έως τα τέλη Δεκέμβρη με πετρέλαιο θέρμανσης είναι οι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Καβάλας. Αυτό ανακοίνωσαν χθες το πρωί σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Β/θμιας, Γιώργος Χεριστανίδης και το μέλος της σχολικής επιτροπής του δήμου Καβάλας και διευθυντής του 4ου Γυμνασίου, Ευριπίδης Παπάζογλου.

Ο Γ. Χεριστανίδης επεσήμανε ότι η σχολική επιτροπή παρείχε τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη θέρμανση στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πρόβλημα δεν αναμένεται να προκύψει ούτε τους επόμενους μήνες και μέχρι τον Απρίλιο, καθώς οι δόσεις για την προμήθεια πετρελαίου έρχονται τμηματικά.

Η πρώτη δόση έχει ήδη δοθεί, ακολουθεί μια δεύτερη εντός του προσεχούς Νοέμβρη, ενώ μια τρίτη θα δοθεί στα τέλη Γενάρη και θα αφορά στο διάστημα μέχρι και τα τέλη Απριλίου.

Από την πλευρά του, ο Ευρ. Παπάζογλου ανέφερε ότι η σχολική επιτροπή ενέκρινε ήδη την έκτακτη δόση για την αποπληρωμή των Δ.Ε.Κ.Ο., δίνοντας εντολή στους διευθυντές των σχολείων για συντηρήσεις καυστήρων, μια διαδικασία που έχει κι αυτή ολοκληρωθεί, καθώς και οι αναγομώσεις των πυροσβεστήρων. Παράλληλα, έχουν εξοφληθεί όλα τα τιμολόγια των σχολείων προς τρίτους μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου, με τον κ. Χεριστανίδη να κάνει λόγο για νοικοκύρεμα μετά από χρόνια στα οικονομικά των σχολείων του δήμου Καβάλας.

Συνεργασία με ΕΠΣ Καβάλας στην ημερίδα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης

Ημερίδα για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τους τραυματισμούς

Αρχικά, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Χεριστανίδης μίλησε για την ημερίδα, που διοργανώνει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας και τον σύλλογο «Γιατροί εντός συνόρων», το πρωί του Σαββάτου και ώρα 11.00 στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου Όσκαρ.

Το θέμα της ημερίδας είναι: «Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση – Χειρισμός και λειτουργία απινιδωτή – Αθλητισμός και υγεία – Τραυματισμοί οφθαλμών».

Οι εισηγητές, ανά ειδικότητα, θα είναι: Αντώνης Πίτσης, διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής «Άγιος Λουκάς» στην Θεσσαλονίκη.

Νίκος Μεζίλης, επεμβατικός καρδιολόγος.

Λάμπρος Ραζής, χειρουργός οφθαλμίατρος.

Κώστας Χαριτωνίδης, επίκουρος καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Παύλος Παπαδόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος».

Λευτέρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος «Γιατρών εντός συνόρων».

Μετά το τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, με το σύνολο των εισηγήσεων να είναι εκλαϊκευμένες, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τέτοια κρίσιμα θέματα.

Ο κ. Χεριστανίδης ενημέρωσε ακόμη ότι με έγγραφο του το υπουργείο Παιδείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα σχολεία για την επανεμφάνιση της ασθένειας της λύσσας, καλώντας από τους διευθυντές να ενημερώσουν τα παιδιά στις 43 σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας, ενώ με έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ζητήσουν παρέμβαση από κτηνιάτρους για ενημερωτικές ομιλίες στα σχολεία για τις ζωοανθρωπονόσους.

 


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 5 =