Χρονόμετρο

  Δεύτερη ημέρα CosmoWorld – Μουσικοί ήχοι  και φως στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Το πρωί της Παρασκευής 27 Αυγούστου 2021 συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις της ενότητας CosmoWorld του Cosmopolis 2021 με την έναρξη να γίνεται στις 11:00, στην Πλατεία Ελευθερίας με τη μουσική «υπογραφή» και ζωντανή εκτέλεση από τον μουσικό –  συνθέτη Δημήτρη “James” Μπασδάνη που παρουσίασε την “Echographia”. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη «μουσική», πλέον Πλατεία Ελευθερίας, το ροκ σχήμα « PUROS» με  έντονη διάθεση για πειραματισμό, καλλιτεχνική δημιουργία και μετάδοση των δικών τους ιδιαίτερων ηχοχρωμάτων, έδειξαν στο κοινό την αγάπη και το πάθος τους για τη ροκ μουσική.

   

  Λίγο μετά τις 22:00 τη «σκυτάλη» πήραν στη σκηνή που στήθηκε στον Δημοτικό Κήπο οι ΄΄δικοί μας΄΄ «Pasta Tomato» – για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Cosmopolis. Επί της ουσίας, δημιούργησαν ένα μουσικό πάρτι, συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά μουσικά στυλ, με βάση  τις ρεμπέτικες, λαϊκές και ρετρό επιτυχίες, διασκευασμένες πάνω σε Gypsy Swing, και ταυτόχρονη «ήχηση» Balkan και Ethnic ρυθμών και ηχοχρωμάτων από μουσικές της κάτω Ιταλίας και ταραντέλες.

   

  Την ίδια ώρα στη «μουσική», πλέον  πλατεία Νικοτσάρα, στις Καμάρες, το κοινό «συνάντησε» τον Janusz Prusinowski, κάτοχο του μεταλλίου Gloria και του ετήσιου βραβείου του υπουργείου, το οποίο αναγνωρίζει το έργο μιας ζωής και τη δέσμευση για πάνω από 20 έτη σχετικά με την αναβίωση, την προβολή και την εκτίμηση της κληρονομιάς της παραδοσιακής πολωνικής μουσικής. Η «Πολωνική Κompania», έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ασία, ενώ έχει επιλεγεί για να συμμετάσχει στην πιο σημαντική παγκόσμια μουσική εμπορική έκθεση την Womex στην Θεσσαλονίκη το 2012 και στο Cardiff της Ουαλίας το 2013.

   

  Oι παράλληλες δράσεις σε κάθε έκφανση της  σύγχρονης Τέχνης ( φωτογραφία, εικαστικά κτλ) που φιλοξενούνται σε πολλά σημεία της πόλης, προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών και τη χθεσινή ημέρα, ενώ μια ακόμη εντυπωσιακή επίδειξη Projection Mapping στην όψη του κτιρίου της Δημοτικής Καπναποθήκης, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού CosmoLights, χρωμάτισε και φώτισε, γι’ ακόμα μια μέρα, το κέντρο της πόλης.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.