Χρονόμετρο

  Ουρές στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΓΙΑ Ε9 ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

   

   

  Δε δίνει παράταση η ΓΓΔΕ για τις τροποποιήσεις – Αυξάνεται καθημερινά η κίνηση φορολογουμένων για κατάθεση ή λήψη πινακίδων

   

   

  Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για όσους προγραμματίζουν αλλαγές στο έντυπο Ε9 για τα ακίνητα και όσοι δεν καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, θα καταστούν εκπρόθεσμοι.

  Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) δεν έστειλε έως χθες διευκρινιστική εγκύκλιο για νέα παράταση για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2010-14, ώστε να μην επιβληθούν τα πρόστιμα.

  Ο λόγος ότι δε θα δοθεί επιπλέον προθεσμία στους φορολογούμενους έχει να κάνει με το γεγονός ότι η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου.

  Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ βγαίνουν αυτόματα με την τροποποίηση του εντύπου Ε9, ενώ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία υφίστανται για όσους έχουν μείωση φόρου μεγαλύτερη από 300 €, αφού θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά στην εφορία για να εξηγήσουν τους λογούς για τους οποίους την δικαιούνται.

  Ατελείωτες είναι καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ουρές και στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών συνολικά έχουν υποβληθεί στο Taxisnet πάνω από τα 2 εκατομμύρια αρχικές και τροποποιητικές Ε9 για την τελευταία πενταετία, αφού κάθε μέρα υποβάλλονται περισσότερες από 170.000 δηλώσεις. Εκτιμάται ότι μέχρι και σήμερα, που λήγει η προθεσμία, θα έχουν υποβληθεί περίπου 2,5 εκατομμύρια τροποποιητικές Ε9, ενώ οι εφοριακοί υπάλληλοι εκτιμούν ότι σήμερα θα κορυφωθεί η κίνηση και στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας.

   

  Εκτύπωση για τα τέλη κυκλοφορίας στο taxisnet

   

  Δύο ακόμη εβδομάδες έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοχοι αυτοκινήτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω web banking. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας τους. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει πάντα στο αυτοκίνητό του την απόδειξη, που ουσιαστικά αντικαθιστά το σήμα. Όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2014 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη ΓΓΠΣ με διασταυρώσεις και θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω TAXISnet.

  Στο Τμήμα Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Καβάλας η κίνηση είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, με φορολογούμενους είτε να προσέρχονται για να τις παραδώσουν για αυτοκίνητα που δε χρησιμοποιούν σήμερα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις, που πολλοί οδηγοί παραδίδουν τις πινακίδες από το μοναδικό αυτοκίνητο που είχαν στην κατοχή τους. Βεβαίως, αρκετοί είναι αυτοί που είναι φέτος σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και έρχονται για να πάρουν αριθμούς κυκλοφορίας, για αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια, καταβάλλοντας το αντίτιμο που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.