Χρονόμετρο

  ΜΠΑΧΑΛΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΤΑΙΠΕΔ: Η ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δεν θα πωληθεί, ξεκαθαρίσει το ΤΑΙΠΕΔ αλλά θα αξιοποιηθεί, επίσης δεν αποκλείει συνεργασία με ιδιώτης, εξισώνοντας τους με το Δήμο Καβάλας

   

  Μέχρι τώρα η ακτή της Καλαμίτσας ανήκε στους καβαλιώτες, μετά την σύμβαση που είχε υπογράψει με τον ΕΟΤ ο Δήμος Καβάλας από τη δεκαετία του ’80, επί Λευτέρη Αθανασιάδη. Αυτή η σύμβαση χρήσης επέτρεψε για δεκαετίες, να την χαίρονται ελεύθερα οι καβαλιώτες. Από το 2015 η σχέση αυτή είναι στον αέρα, γιατί κανείς δεν φρόντισε να επικαιροποιήσει αυτή την σύμβαση, χωρίς αναφέρουμε το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί στο αρχείο του Δήμου Καβάλας.

   

  Μέχρι σήμερα η «γραμμή πλεύσης» του Δήμου Καβάλας ήταν να διεκδικήσει την χρήση της ακτής Καλαμίτσας, για να την φροντίζει και να την επιμελείται, ώστε να μπορούν να την χαίρονται οι καβαλιώτες, χωρίς εμπόδια και ελεύθερα. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της επίσκεψης της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και της αντιδημάρχουν Ευαγγελίας Δρακονάκη, στην Αθήνα, στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά συνάντησαν «κλειστές πόρτες», γεγονός που δεν ενόχλησε τη δήμαρχο, γιατί όπως είπε είναι πιο εύκολη, η συνεννόηση με τους υπαλλήλους όταν γνωρίζουν το θέμα, πολύ δεν περισσότερο όπως συνέβη με τη συγκριμένη που έχει ζήσει στην Καβάλα και γνωρίζει που πέφτει η Καλαμίτσα και τα παλιά δικαστήρια και το παλιό νοσοκομείο. Βέβαια η κ. Τσανάκα ξέχασε κάτι βασικό, ότι το μέλλον αυτών των ακινήτων δεν είναι θέμα των υπαλλήλων, αλλά της πολιτικής ηγεσίας.

   

  Σε κάθε περίπτωση με χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, την οποία μετέφερε στο σώμα η κ. Τσανάκα, έγινε γνωστό ότι έχει την διάθεση να συνεργαστεί με αξιόπιστους φορείς για την ανάδειξη και αξιοποίηση της ακτής, γεγονός που χαροποίησε την κ. Τσανάκα καθώς ελπίζει σε μια συνεργασία ΤΑΙΠΕΔ και Δήμου Καβάλας. Ουσιαστικά βέβαια αυτή η εξέλιξη αποτελεί υπαναχώρηση από την πάγια θέση για διεκδίκηση της ακτής και το θέμα εκπίπτει σε μια συνεργασία με το κράτος, χωρίς αυτό να αποκλείει αντί του Δήμου Καβάλας, ο εταίρος να είναι κάποιος ιδιώτης. Το ΤΑΙΠΕΔ αποκλείει την περίπτωση της πώλησης – εξ άλλου οι ακτές δεν μπορούν να πουληθούν – αλλά αυτό δεν αποκλείει την συνεργασία με ιδιώτες.

   

  Για το θέμα της απουσίας λύσης υπέρ των συμφερόντων του Δήμου Καβάλας, προκάλεσε την σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης, τόσο του Μάκη Παπαδόπουλου που ζήτησε την κατάθεση συγκεμένης πρότασης από την δημοτική αρχή, όσο και το Βαγγέλη Παππά που ζήτησε πιο δυναμική διεκδίκηση.

   

  Στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ σημειώνεται ότι «Η ΕΤΑΔ ΑΕ σε απάντηση των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την Ακτή Καλαμίτσας ενημερώνει ότι ουδέποτε δήλωσε πρόθεση ιδιωτικοποίησης της Ακτής αυτής, καθώς όμως λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, στόχος της είναι η αξιοποίηση της Ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της πόλης της Καβάλας, με ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και προσφορά στους λουόμενους καθαρών και αξιοπρεπών υποδομών. Η εταιρεία προτίθεται να συνεργαστεί με κάθε τοπικό φορέα που καλόπιστα θα συμβάλει στον σκοπό της απόδοσης στο κοινό της δυνατότητας να απολαμβάνει καθαρή θάλασσα και Ακτή και της απομάκρυνσης κάθε παράνομου στοιχείου που δρα σε βάρος του Δημοσίου».


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.