Χρονόμετρο

  ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ COSMOPOLIS : Γέμισε με χρώμα και κέφι το κέντρο της Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε ρυθμούς Cosmopolis κινείται από το πρωί η πόλη της Καβάλας, με τους δρόμους της πόλης να γεμίζουν από μουσική, χορό, χρώματα και όμορφη διάθεση, που σκόρπισαν οι ξένες αποστολές, οι οποίες παρέλασαν στο κέντρο και θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα έχει τετραήμερη διάρκεια (σ.σ. έως την Κυριακή 23/7) και θα πραγματοποιηθεί στη συνοικία της Παναγίας.

  Το πρωί της Πέμπτης (20/7), οι επικεφαλής όλων των αποστολών βρέθηκαν στο δημαρχείο, έχοντας συνάντηση με τη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα και την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου.

  Η κ. Τσανάκα, αφού τους καλωσόρισε στην πόλη που, τη χαρακτήρισε τόπο πολυπολιτισμικό, σημείωσε: «Αγαπάμε τους ξένους πολιτισμούς, την κουλτούρα τους και γι’ αυτό κάθε χρόνο είναι όλοι καλοδεχούμενοι στην παλιά πόλη της Καβάλας στο φεστιβάλ Cosmopolis».

  Από την πλευρά της, η κ. Ιωσηφίδου δήλωσε περήφανη για την παρουσία όλων των αποστολών στην Καβάλα, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη μας με την αναβίωση του φεστιβάλ Cosmopolis. Θα απολαύσουμε την κάθε χώρα μαζί με όλες τις παράλληλες δράσεις που εντάσσονται στο φεστιβάλ».

  Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών, ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή ενθυμίων, ενώ περίπου στις 11 το πρωί οι αποστολές από τη Βουλγαρία, την Αίγυπτο, την Κροατία, την Αρμενία, την Πορτογαλία, το Περού, το Μεξικό, αλλά και την Ελλάδα (από το Ζαγόρι Ιωαννίνων), ξεκίνησαν την παρέλασή τους από την κεντρική πλατεία της πόλης, ξεσηκώνοντας το κέντρο με τους χορούς και τα τραγούδια τους.

  Εν συνεχεία κινήθηκαν στην οδό Βενιζέλου, έφτασαν στον δημοτικό κήπο, όπου παρουσίασαν από έναν χορό. Παρούσα ήταν και εκεί η Δήμητρα Τσανάκα, η οποία μάλιστα χόρεψε μαζί τους και μάλιστα φόρεσε κι ένα σομπρέρο!

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.