Χρονόμετρο

  Στις 20-23 Ιουλίου το Cosmopolis με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με τη συμμετοχή 235 χορευτών και 100 μουσικών από 8 χώρες η φετινή διοργάνωση

  Με τη συμμετοχή 235 χορευτών και 100 μουσικών, το Cosmopolis παίρνει τη σκυτάλη από το 6ο AirSea Show στις μεγάλες διοργανώσεις, που πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Καβάλας, το οποίο θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις ημέρες, από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα και θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην συνοικία της Παναγίας.
  Το πρωί της Δευτέρας (3/7) στο δημαρχείο παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του φετινού Cosmopolis, στο οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά οκτώ χώρες, από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους (Αμερική, Ασία, Ευρώπη και Αφρική).
  Αρχικά, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ανέφερε στις δηλώσεις της ότι μετά το περσινό reunion του Cosmopolis, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ακολουθεί ένα ακόμη πιο πλούσιο φεστιβάλ, ενώνοντας πολιτισμούς, ανθρώπους και ηπείρους. Συμπλήρωσε δε ότι το εν λόγω φεστιβάλ το περιμένει κάθε Καβαλιώτης με ανυπομονησία, ενώ μετά από αυτό ακολουθεί το Φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά και τρεις συναυλίες κλασικής μουσικής, στη θέση του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, που φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω αλλαγών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

  Παρουσιαστής του Cosmopolis ο Χρήστος Φερεντίνος
  Η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, μίλησε για δυσκολίες και μεγάλη προσπάθεια, ώστε να έρθουν οι ξένες αποστολές στην Καβάλα, αφού το κάνουν με δικά τους έξοδα, με τον δήμο να καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή και τις μετακινήσεις τους στην πόλη.
  Συνολικά, τα οκτώ χορευτικά συγκροτήματα προέρχονται από την Ελλάδα (με αποστολή από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων), Πορτογαλία (Μαδέιρα), Κροατία, Αρμενία, Περού, Μεξικό, Βουλγαρία και Αίγυπτο, θα αποτελούνται από 235 χορευτές και 100 μουσικούς, Έλληνες και ξένους, ενώ κεντρικός παρουσιαστής του φεστιβάλ θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, που όπως τόνισε η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η επιλογή του έγινε λόγω της καταγωγής του από την Ήπειρο.
  Η κ. Ιωσηφίδου πρόσθεσε ότι το Cosmopolis είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, μια και συνδυάζει μουσική, χορό, συναυλίες, γεύσεις, παιχνίδια και κινηματογράφο.
  Παράλληλα, ευχαρίστησε τους κατοίκους της Παναγίας, οι οποίοι είναι αρωγοί στην προσπάθεια, τονίζοντας ότι το Cosmopolis αποτελεί μια μεγάλη και δύσκολη παραγωγή που γίνεται αποκλειστικά από υπαλλήλους του δήμου και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Τέλος, ευχαρίστησε το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., καθώς στους χώρους του θα φιλοξενηθούν οι αποστολές από το εξωτερικό.
  Η κ. Ιωσηφίδου αναφέρθηκε και στους «αφανείς ήρωες» του Cosmopolis, που βρίσκονταν στο πάνελ, τους Βάσω Υψηλάντη, Ντίνο Θωμαδάκη και Άλκηστη Βλάχου, που αναφέρθηκαν σε κομμάτια του προγράμματος, των συναυλιών και των δράσεων για τα παιδιά, που περιλαμβάνει το φεστιβάλ.
  Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο φρούριο της Καβάλας και το εισιτήριο θα κοστίζει 5 ευρώ. Στο φετινό Cosmopolis η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συμμετέχει με χορηγία 10.000 ευρώ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.