Χρονόμετρο

  Ούτε γουλιά κόκα κόλα!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

   Ούτε γουλιά κόκα κόλα!!!

  Η κόκα κόλα σε πολλά συνθήματα του αριστερού χώρου, ήταν το σύμβολο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό κάθε πολίτης με αριστερή συνείδηση έπρεπε να αποφεύγει να καταναλώνει το εν λόγω αναψυκτικό, γιατί αυτή η στάση του ήταν μια έμπρακτη απάντηση στην αμερικανική πολιτική, η οποία ως γνωστό βρίσκεται πίσω από κάθε πολιτική ανωμαλία ανά την υφήλιο.

  Τώρα οι απανταχού αριστεροί της ελληνικής επικράτειας, που παράκουαν την νουθεσία αποχής από την κατανάλωση της κόκα κόλα και την κατανάλωναν, σκέτη ή με ρετσίνα, θα πρέπει να κάνουν πέτρα την καρδιά τους και να σταματήσουν να την παραγγέλνουν μέχρις ότου η εταιρία εγκαταλείψει τα σχέδια της για μεταφορά του εργοστασίου της από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια της Βουλγαρίας, εξέλιξη η οποία θα σημάνει την απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό σε πολλά σημεία της Καβάλα αναρτήθηκαν οι αφίσες που βλέπετε δίπλα με την οποία μας ζητάνε να μην πίνουμε ούτε γουλιά κόκα κόλα!!!

   

  Από την παραπάνω νουθεσία εξαιρούνται φυσικά όσοι δεν έπιναν κόκα κόλα, οι οποίοι χάνουν την ευκαιρία να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους που απολύονται. Εκτός βέβαια και αν τώρα αλλάξουν αυτοί το «τροπάριο» και αρχίσουν να πίνουν κόκα κόλα, ως ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους βούλγαρους εργάτες που θα βρουν δουλειά… Μην ξεχνάτε η Αριστερά είναι ένας μεγάλος κήπος που ανθίζουν όλα τα λουλούδια – όπως έλεγαν παλιά οι ρηγάδες – οπότε επιτρέπεται οποιαδήποτε παρεκτροπή!!! Εξάλλου αυτή η «πολυφωνία» και «αιρέσεις» δεν είναι η κατάρα της;

   

  Μικρή διακοπή

  Δικαιολογημένα τα παράπονα αναγνωστών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί από την συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου ακούγανε τούρκικους αμανέδες. Μια τεχνική βλάβη κράτησε την συχνότητα άδεια, οπότε παρείσφρησε ραδιοφωνικός σταθμός της γείτονας, εξ ανατολών, χώρας.

  Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι οι διαμαρτυρίες, για την ολίγων ωρών διακοπή, είναι ενδεικτικές της αγάπης με την οποία περιβάλλουν τον σταθμό πολλοί καβαλιώτες, καθώς σήμερα είναι ο μοναδικός σταθμός στην Καβάλα που παίζει ποιοτικό τραγούδι, μετά την αναγκαστική σιωπή του Β’ προγράμματος, μέσα σε μια απέραντη θάλασσα με σκυλοτράγουδα. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι πίσω από αυτό το ποιοτικό πρόγραμμα είναι ουσιαστικά ένας εθελοντής, ο γνωστός μουσικός Θόδωρος Βαλσαμίδης.

   

  Που είναι το ασθενοφόρο;

  3.500 υπογραφές μάζεψαν πολίτες του Παγγαίου για να διαμαρτυρηθούν επειδή το κέντρο υγείας Ελευθερούπολης, δεν διαθέτει ασθενοφόρο, οπότε σε κάθε ανάγκη πρέπει να μεταβεί από την Καβάλα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με ότι σημαίνει αυτό σε απώλεια χρόνου. Ωστόσο κάποιοι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες ενοχλήθηκαν μαθαίνουμε από αυτή την πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι τέτοιες κινήσεις – βλακωδώς – συκοφαντούν το εθνικό σύστημα υγείας, άρα ενέχει στοιχεία αντιπολίτευσης… Γι’ αυτό και έκαναν ότι μπορούσαν για να σταματήσουν την προσπάθεια!!! Είμαστε σοβαροί;

  Το έλασσον γίνεται μείζον

  Αναρωτιέμαι πολλές φορές για την ικανότητα των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα – γι’ αυτό και δε δίνω άδικο σε όσους τους αναθεματίζουν πολλές φορές- , να επιδεικνύουν ανεπάρκεια. Το αποδεικνύουν οι πράξεις τους και πιο τρανό παράδειγμα η πρόσφατη σύσκεψη για την υποδοχή των Τούρκων επισκεπτών από την Τούζλα της Τουρκίας. Πράγματα που λύνονται με ένα τηλέφωνο, εδώ στην Ελλάδα πρέπει είτε να κάνουμε σύσκεψη ή να φτιάξουμε μια επιτροπή για να τα λύσουμε…

  Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στην σύσκεψη να αναφέρουμε ότι ο Σάββας Εμινίδης δεν είναι ειδικός σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργου Γερομάρκου, αλλά ένας απλός υπάλληλος Π.Ε. τη Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που εκκλήθει να βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει. Και όπως φαίνεται έδωσε λύσεις εκεί που πηγαίναμε για «πνιγμό»!

   

  Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται…

  Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χθες το πρωί έστησε περίπτερο στην πλατεία Καπνεργάτη και τα μέλη του με φυλλάδια ενημέρωσαν τους πολίτες για αυτή τη μορφή του καρκίνου (αλλά και τις υπόλοιπες). Κάθε χρόνο στην Ελλάδα έχουμε 4.500 νέα κρούσματα με καρκίνο του μαστού και περίπου 1.000.000 κρούσματα. Η ειδική γραμματέας του συλλόγου, Κυριακή Σαρίδου ανέφερε στο «Χ» ότι με τη σωστή πρόληψη μπορούμε να σταματήσουμε τον καρκίνο εν τη γενέσει του και να τον μετατρέψουμε σε μια χρόνια νόσο, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.