Χρονόμετρο

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: «Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των Καβαλιωτών»

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Μεγάλο το ενδιαφέρον, πάνω από 100 αιτήσεις σε μια ημέρα

   

  Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των καβαλιωτών στην προοπτική να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ, όπως αυτό εκδηλώθηκε τόσο στην ημερίδα του Επιμελητηρίου για τους επαγγελματίες της Εστίασης και των Ξενοδοχείων, όσο και των απλών καταναλωτών στο περίπτερο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ στην πλατεία Κονσουλίδη.

  «Σε μια μόνο ημέρα υπήρξαν πάνω από 100 αιτήσεις και πολλαπλάσιο το ενδιαφέρον για ενημέρωση, όταν στο μέχρι τώρα διάστημα έχουν κατατεθεί 730 αιτήσεις» σημειώνει με έμφαση και απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Χρήστος Γάκης μιλώντας στο «Χ».

   

  Συγκεκριμένα ο κ. Γάκης σημειώνει ότι «Από δω και πέρα όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση του δικτύου θα υπάρχει σειρά ενημερωτικών δράσεων για να ξεπεράσει ο κόσμος τυχόν φόβους και εμπόδια. Για παράδειγμα εσφαλμένα κυκλοφόρησε ότι πρέπει κάνουν αίτηση έστω τα μισά διαμερίσματα σε μια οικοδομή, για να υπάρχει σύνδεση. Η αλήθεια είναι ότι η κάθε σύνδεση αφορά ένα και μόνο διαμέρισμα και η ΔΕΔΑ ανταποκρίνεται αμέσως με την κατάθεση της αίτησης και μάλιστα η συμφωνία μας είναι χωρίς να υπάρξει καμία επιβάρυνση του νοικοκυριού, εντελώς δωρεάν. Δεν εξαρτάται ο καθένας από την υπόλοιπη οικοδομή, είναι δική του απόφαση η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου. Επίσης, υπάρχει ένας φόβος για τυχόν ατύχημα από διαρροή, αλλά όπως εξήγησαν οι τεχνικοί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα ατύχημα στην Ελλάδα και ο λόγος είναι ότι η παροχή του αερίου είναι σε πολύ χαμηλή πίεση. Τα ατυχήματα που έχουν συμβεί αφορούν διαρροή από φιάλες υγραερίου που είναι τελείως άλλο πράγμα».

   

  Σε σχέση με την ενημερωτική ημερίδα που έγινε για τους επαγγελματίες στο Επιμελητήριο τη Δευτέρα το βράδυ ο κ. Γάκης τόνισε ότι «Αφορούσε την ενημέρωση κύρια της εστίασης και των ξενοδοχείων στους οποίους παρουσιάστηκαν όλα τα οφέλη που θα έχουν. Τέθηκα πολλά ερωτήματα με σημαντικότερο αυτό που αφορά το κόστος σύνδεσης για μια επιχείρηση. Ξεκαθαρίστηκε ότι το κόστος, περίπου τα 2.000 ευρώ, το αναλαμβάνει αποκλειστικά η ΔΕΔΑ όπως έχουμε συμφωνήσει ήδη για την περιοχή μας και επιπλέον θα συντάξουν οι τεχνικοί της ΔΕΔΑ  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την ενδιαφερόμενη επιχείρηση μια οικονομοτεχνική μελέτη, για το κατά πόσο την συμφέρει η χρήση του φυσικού αερίου».

   

  Τέλος ο κ. Γάκης γνωστοποίησε ότι σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο θα γίνει στην Καβάλα ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα για το κοινό όπου ο καθένας θα μπορεί να κάνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις από τα στελέχη της ΔΕΔΑ. Αρχές Ιουλίου, στην οδό Ομονοίας θα ξεκινήσει να λειτουργεί και το γραφείο της για να μπορεί το κοινό να ενημερώνεται και να καταθέτει τις αιτήσεις.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.