Χρονόμετρο

  Χωρίς Γαλάζια Σημαία φέτος οι παραλίες του Δήμου Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

   

  Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Από την κατάσταση που ανακοινώθηκε απουσιάζουν οι παραλίες του Δήμους Καβάλας δηλαδή η παραλία Ραψάνης και Περιγιαλίου, ενώ λόγω της γνωστής διαμάχης δεν μετέχει στο πρόγραμμα ούτε η ακτή Καλαμίτσας!

   

   

  Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

  Δήμος Νέστου

  Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1

   

  Δήμος Καβάλας

  Τόσκα/Tosca Beach

  Μπάτης

   

   

  Δήμος Παγγαίου

  Αμμόλοφοι

  Νέα Ηρακλείτσα

  Νέα Πέραμος

  Οφρύνιο/Τούζλα

  Σαρακήνα

  Ορφάνι

   

   

  Π.Ε. ΘΑΣΟΥ

  Δήμος Θάσου

  Μακρύαμμος

  Πευκάρι 2/Alexandra Beach

  Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.