Χρονόμετρο

  «Παραμάγαζα» με το Kavala Night City Run, καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής

  Δημοσιεύτηκε στις

  Θέση στο θέμα της ατυχήσασας δωρεάς προς το Νοσοκομείο Καβάλας, από τα έσοδα του Kavala Night City Run που είχε η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας, πήρε ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, καταγγέλλοντας παραμάγαζα και πιέσεις για υποψηφιότητες με τον συνδυασμό της Δήμητρας Τσανάκα. ‘Έγραψε στo FB σε μια του ανάρτηση ότι:

  «Το Kavala Night City Run είναι ένας σχετικά καινούργιος αθλητικός θεσμός που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της πόλης μας και προσελκύει αρκετούς επισκέπτες εναλλακτικού τουρισμού. Η επιτυχία του προκαλεί αναπόφευκτα και το πολιτικό ενδιαφέρον της σημερινής δημοτικής αρχής. Αν οι άνθρωποι της διοίκησης δίνουν χρήματα, γην και ύδωρ, σε κάθε «πικραμένο», πόσες πιθανότητες υπάρχουν να αρνηθούν βοήθεια στον πετυχημένο και ανερχόμενο θεσμό με τις φαντασμαγορικές τελετές λαμπαδηδρομίας, τις συναυλίες και τη μαζικότητα του νυχτερινού αγώνα;

   

  Από το 2014 που ξεκίνησε ο θεσμός ο Δήμος Καβάλας χρηματοδοτεί αφειδώς τον θεσμό. Όλα τα έξοδα πληρωμένα, από τα μπλουζάκια που δίνονται στους αθλητές μέχρι τα κύπελλα, τα μετάλλια, τα γεύματα αθλητών και κριτών. Είκοσι χιλιάδες ευρώ δίνει ο Δήμος για πληρωθούν όλες ανεξαίρετα οι δαπάνες. Μπροστά στις 260.000€ του Κοσμόπολις τα 20 χιλιάρικα μοιάζουν με ασήμαντες καραμέλες.

   

  Φυσικά η γαλαντομία του Δήμου δεν τελειώνει εδώ. Εκτός του προϋπολογισμού καταβάλλει σε τοπικό κανάλι και άλλα 1.500€ για την τηλοπτική κάλυψη του αγώνα. Το κανάλι κάνει βεβαίως τη δουλειά του, η δημοτική αρχή όμως γιατί δεν εντάσσει από την αρχή την αμοιβή για την τηλεοπτική μετάδοση στον προϋπολογισμό του αγώνα και απλώς την πληρώνει από άλλους κωδικούς; Έτσι το κόστος για τον Δήμο εκτινάσσεται στο ποσό των 21.500€!

  Από εδώ ξεκινούν τα προβλήματα: 1) Οι οργανωτές λαμβανουν από τους αθλητές δικαίωμα συμμετοχής 10€. Κανονικά, εφόσον πρόκειται συνδιοργάνωση με τον Δήμο θα έπρεπε να γίνει επίσημος απολογισμός και είτε να επιστραφεί το περίσσευμα στον Δήμο είτε να υπάρξει κοινή απόφαση για το πού θα πάνε αυτά τα λεφτά. 2) Ο αγώνας δεν πρέπει να αξιοποιείται μικροπολιτικά. Ούτε τα πρώτης γραμμής στελέχη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, κάποια από τα οποία πιέζονται αφόρητα να θέσουν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της κ. Τσανάκα».


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.