Χρονόμετρο

  Θα μπορούσες να την πεις… και απάντηση! Επιστολή διαμαρτυρίας της Αναστασίας Ιωσηφίδου… περί φιλότιμου!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με αφορμή το κείμενο μου, στις 14 Δεκεμβρίου, με το οποίο καταλόγιζα απουσία φιλότιμου στην δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασίας Ιωσηφίδου, έλαβα την παρακάτω επιστολή. Την υπογράφει η κ. Ιωσηφίδου, η οποία προφανώς έχει αναλάβει συνήγορος και της κ. Τσανάκα. Το θέμα δεν είναι όμως εκεί, όπως φαίνεται στην κ. Ιωσηφίδου δεν έγινε κατανοητό αυτό με το οποίο τελειώνει το κείμενό μου, δηλαδή η φράση ότι «Ποιος τους είπε ότι η αναίδεια, η αχαριστία και η απουσία μέτρου είναι ενδείξεις των ευφυών ανθρώπων;». Αυτό προς απάντηση. Όσον αφορά τα όσα έγραψα για τον Λευτέρη Αθανασιάδη, θα ενημερώσω την κ. Ιωσηφίδου ότι εισέπραξα τα συγχαρητήρια της οικογένειας του αείμνηστου δημάρχου, για το συγκεκριμένο κείμενο και ως απόδειξη μπορώ να επικαλεστώ το γεγονός ότι στο FB κοινοποιήθηκε από την Ολυμπία Αθανασιάδου. Αυτά, τα υπόλοιπα τίθενται στην κρίση των αναγνωστών:

   

  «Κύριε εκδότα

  Σε πρόσφατη αρθρογραφία σας με τον τίτλο «Όταν δεν υπάρχει φιλότιμο»,  τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας,  χαρακτηρίζετε ευθέως  εμένα και την δήμαρχο μας Δήμητρα Τσανάκα ως σπάταλες , αμετροεπείς  και πολιτικά ανόητες με αφορμή το κόστος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Μάλιστα οι χαρακτηρισμοί αυτοί συνοδεύονται και από εικόνες μιας Καβάλας που βουλιάζει και ενός Δήμου ο οποίος τρέχει δίχως φρένα στον κατήφορο. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται και από τα απαραίτητα  νούμερα τα οποία «Θεός ξέρει» που τα  «ανακαλύψατε» .

  Αφού  πρώτα  αποδώσω σε «διαολεμένη»  απλώς σύμπτωση(;;), το ταυτόσημο των χαρακτηρισμών και της επιχειρηματολογίας  σας,  με όσα  έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από συγκεκριμένη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης του δήμου μας , θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αναφέρω τα εξής :

  Αντιγράφω από το λεξικό : «Φιλότιμο , το χαρακτηριστικό εκείνου που είναι συχνά υπέρ το δέον συνεπής προς τις υποχρεώσεις του, που πρόθυμα εκτελεί τα καθήκοντά του, με ευσυνειδησία, εκείνου που δεν θέλει να δίνει δικαιώματα , να θιγεί η τιμή και η υπόληψή του»

  Αν λοιπόν αφιλότιμος και πολιτικά ανόητος είναι όποιος δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς , δεν υπογράφει και πολύ περισσότερο δεν εξοφλά πολιτικά γραμμάτια, αλλά με συνέπεια, εργατικότητα  αφοσίωση και αυταπάρνηση υπηρετεί και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, τότε αποδέχομαι απολύτως αυτό που μου καταμαρτυρείτε, καθώς έτσι ακριβώς πολιτεύομαι στην διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μέχρι σήμερα.

  Αν πάλι σπάταλος και αμετροεπής είναι όποιος επενδύει στον πολιτισμό, στην ποιότητα ζωής των δημοτών και στην προοπτική ανάπτυξης ενός ολόκληρου δήμου, με ποσά τα οποία είτε εξοικονόμησε από περικοπή άσκοπων δαπανών  είτε εξασφάλισε από χρηματοδοτικά εργαλεία και τα οποία λειτουργούν απολύτως ανταποδοτικά , τότε θα δεχθώ τους χαρακτηρισμούς σας ως τίτλο τιμής για μένα,  καθώς αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της διοίκησης μας και της δημοτικής επιχείρησης , η οποία παρεμπιπτόντως ποτέ δεν ήταν τόσο οικονομικά ανθηρή και συνάμα τόσο επιχειρησιακά ενεργή όπως σήμερα. Προκαλώ μάλιστα  οποιονδήποτε επιθυμεί να αποδείξει το αντίθετο. Δεν θα σχολιάσω βέβαια τα όσα ανυπόστατα και ανυποστήρικτα αναφέρετε  περί 2.000.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς αυτά καθεδράζονται μόνο στον χώρο της φαντασίας τόσο τον δικό σας όσο και κάποιων πολιτικών αντιπάλων της σημερινής διοίκηση του δήμου μας.

  Όσον αφορά την ουσία τώρα του θέματος που δεν είναι άλλο από το ποσό των 120.000 Ευρώ ,  θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ούτε εσείς ούτε βέβαια κανένας άλλος δεν έχει αναφέρει ούτε ένα ποσό του προϋπολογισμού το οποίο από μόνο του είτε να θεωρείται υπέρογκο είτε περιττό, ώστε να καταλάβει κανείς γιατί γίνεται, εκτός βέβαια για προεκλογικούς λόγους, αυτή η κριτική . Ούτε βέβαια κανείς αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών παραμένει στην πόλη και στηρίζει την αγορά  καθώς και το πολιτιστικό κεφάλαιο της πόλης. Επιπλέον , όπως απέδειξα με στοιχεία  σε προηγούμενη δήλωση μου, το συνολικό ποσό που δαπανούμε είναι πολύ μικρότερο από αυτό που δαπανούν, ανταγωνιστικοί προς εμάς τουριστικοί προορισμοί. Το επιχείρημα σας δε ότι η Δράμα θα δεχθεί χιλιάδες τουρίστες που θα τονώσουν την αγορά της και γι αυτό τον λόγο ξοδεύει 400.000 Ευρώ για τις εκδηλώσεις της, με βρίσκει απολύτως σύμφωνη με την μόνη μόνο διαφορά , ότι η Καβάλα δεν χρειάζεται στην ίδια περίοδο να ξοδέψει τόσα χρήματα για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αφού η πόλη μας όπως δείχνουν οι επιδόσεις της αποτελεί εδώ και καιρό αναγνωρισμένο διεθνώς  τουριστικό προορισμό.  Έτσι θα συμφωνήσω μαζί σας στο ότι η Καβάλα πράγματι βουλιάζει αλλά όπως δείχνουν και όλες οι μετρήσεις από επισκέπτες και τουρίστες!!!

  Όλα αυτά βέβαια , λίγο έως πολύ είναι γνωστά στους δημότες μας, οι οποίοι και με την ψήφο τους θα κρίνουν τα έργα και τις ημέρες του καθενός μας και ως εκ τούτου προσωπικά δεν με αγγίζουν τέτοιου είδους αρθρογραφίες.  Η αναφορά σας όμως σε μικροψυχία και αχαριστία απέναντι στον Λευθέρη Αθανασιάδη και στο έργο του και μάλιστα την ημέρα της ονομαστικής του εορτής, είναι αυτό που με προσβάλλει και με εξοργίζει περισσότερο,  αφού  αποδεικνύει την προσωπική σας άγνοια,  καθώς αδυνατώ  να πιστέψω , λόγω της προσωπικής μας γνωριμίας , ότι έχετε περιπέσει στο επίπεδο  ενός αισχρού συκοφάντη.

  Πολλοί είναι αυτοί σήμερα που επικαλούνται το όνομα του Λευθέρη , όμως όπως γνωρίζει όλη η κοινωνία της Καβάλας , τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι  και κυρίως το 1998 όταν ο αείμνηστος δήμαρχος μου έκανε την μέγιστη τιμή να μου προτείνει να εισέλθω νεαρή τότε δικηγόρος στον πολιτικό στίβο. Τιμή την οποία ποτέ δεν λησμόνησα, ούτε και την εποχή των δικαστικών μαχών του όταν συνέδραμα κι εγώ στην υπερασπιστική του γραμμή. Αναλαμβάνοντας δε την Δημωφέλεια και ουσιαστικά την διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς,  από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι η επιχείρηση οφείλει να αναγνωρίσει το έργο του και έτσι δύο χρόνια πριν,  ήμουν εγώ που πρότεινα στην Ολυμπία Αθανασιάδη την ονοματοδοσία της Δημοτικής Αγοράς σε «Λευθέρης Αθανασιάδης» καθώς θεωρώ ότι αποτελεί μαζί με τον βιολογικό το πιο εμβληματικό έργο της 16χρονης δημαρχίας του. Βεβαίως θεωρώ απόλυτο δικαίωμα της οικογένειας του να πάρει εκείνη την απόφαση της επιλογής της τιμής που θα αποδεχθεί, όμως δεν επιτρέπω σε κανένα τρίτο και  άσχετο να με κρίνει, ούτε βέβαια να παίζει τον ρόλο του τιμητή και πολύ περισσότερο να μου κουνάει το δάκτυλο.

   

   

  Αναστασία Ιωσηφίδου

  Πρόεδρος ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.