Χρονόμετρο

  Η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλε τη σύμβαση με το ΒΙΟ.ΠΑ.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Από τις 5 Νοεμβρίου και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση η καταγγελία από την τράπεζα – Η οφειλή παραμένει στα επίπεδα του αρχικού κεφαλαίου του δανείου που συνάφθηκε το 2008

  Στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης με το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας Α.Ε. έχει προχωρήσει από τις 5 Νοεμβρίου 2013 η Εθνική Τράπεζα, η οποία κοινοποίησε σχετικό έγγραφο στο δ.σ. του φορέα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Χ».

  Από την πλευρά του ΒΙΟ.ΠΑ. έχουν κινηθεί όλο αυτό το διάστημα οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την ανακοπή μιας τέτοιας απόφασης από τον πρώην πρόεδρο Μάκη Παπαδόπουλο, που έκανε μεγάλες προσπάθειες για τη διευθέτηση της υπόθεσης, δίχως όμως ευτυχή κατάληξη, τις οποίες συνεχίζει σήμερα ο Τάσος Τσολάκης, νυν πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ., που παραμένει σε τακτική επικοινωνία με την τράπεζα.

  Μάλιστα, η καταγγελία της σύμβασης ήρθε λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τσολάκη στις 14 Οκτωβρίου, με αφορμή το γεγονός ότι η ΒΙΟ.ΠΑ. Α.Ε. δεν ήταν τυπική στην κάλυψη των συμβατικών της υποχρεώσεων και την αποπληρωμή των δόσεων.

  Το αρχικό δάνειο, ουσιαστικά ένας κοινός αλληλόχρεος λογαριασμός, που υπογράφηκε το 2008, ανέρχονταν στις 420.000 ευρώ και σήμερα εν έτει 2014, η οφειλή προς την τράπεζα παραμένει περίπου στα ίδια ύψη, μια και δεν αποπληρώθηκε το αρχικό κεφάλαιο, οι δόσεις δεν εξυπηρετούνταν και ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν έσοδα στον ΒΙΟ.ΠΑ. από την απουσία εγκατάστασης επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Πάρκο.

   

  Η νυν διοίκηση

  Μετά την παραίτηση του Άγγελου Τσατσούλη από το δ.σ. και την αποχώρηση του Μ. Παπαδόπουλου από την προεδρία, το νέο δ.σ. του ΒΙΟ.ΠΑ. αποτελούν οι παρακάτω: Τάσος Τσολάκης (πρόεδρος), Κωστής Σιμιτσής (Α’ αντιπρόεδρος), Αρχέλαος Γρανάς (Β’ αντιπρόεδρος), Γιώργος Γερομάρκος (μέλος) και Νίκος Πατήρας (μέλος).

  Ο Κ. Σιμιτσής είχε υποβάλλει κι αυτός την παραίτησή του τον περασμένο Οκτώβρη, όμως δεν έγινε αποδεκτή όπως του κ. Τσατσούλη. Ο λόγος ήταν ότι στην περίπτωση του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Τσατσούλη υπήρχε απόφαση του δ.σ. του Επιμελητηρίου που ζητούσε να μην εκπροσωπείται από μέλος του στο εξής σε δ.σ. του ΒΙΟ.ΠΑ., ενώ για τον Κ. Σιμιτσή δεν υπήρχε ανάλογη απόφαση που να τον απαλλάσσει από το δημοτικό συμβούλιο για τα καθήκοντά του στον ΒΙΟ.ΠΑ.

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.