Χρονόμετρο

  ΒΦΛ – Διαβεβαιώσεις ότι δεν πωλείται… και υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Είδηση έβγαλε η χθεσινή συνάντηση του σωματείου εργαζομένων στην E.L.F.E. με τον γενικό διευθυντή της βιομηχανίας, Διονύση Μπεχράκη και τον διευθυντή του εργοστασίου, Γιάννη Τσάρα.

  Οι δύο άνδρες ενημέρωσαν τους εργαζομένους ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες παύει κάθε συζήτηση που θα αφορά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, διότι όσες προτάσεις έφτασαν στα χέρια του κ. Μπεχράκη, που είχε το σύνολο των επαφών μέχρι σήμερα, είτε δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις του βασικού μετόχου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, είτε προέρχονταν από επιχειρηματίες, στους οποίους ήταν άγνωστο το πεδίο της λιπασματοβιομηχανίας.

   

   

  50% εντός, 50% εκτός

  Οι κ.κ. Τσάρας και Μπεχράκης, στη μαραθώνια συνάντηση, που ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 5 το απόγευμα, ανέφεραν ότι το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρίας έχει καταρτιστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε σε λίγες μέρες η βιομηχανία να δουλεύει στο 100% της δυναμικότητας της, με φουλ μηχανές, αφού υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

  Έγινε γνωστό ότι το 50% της παραγωγής θα δίνεται από τούδε και στο εξής στην εγχώρια αγορά και σε υγιείς, αξιόπιστους πελάτες και το υπόλοιπο 50% σε εξαγωγές, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας της E.L.F.E.

  Με δεδομένα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι άκουσαν δια στόματος Γ. Τσάρα ότι η παραγωγή θα φτάσει τους 550.000 τόνους, η οποία και μπορεί να πωληθεί εξ ολοκλήρου, μια και έχουν ήδη γίνει συμβόλαια με αγοραστές.

  Επίσης, δόθηκαν υποσχέσεις στους εργαζόμενους ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα υπάρξει εξομάλυνση με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, με την εταιρία να είναι πιο συνεπείς στις πάγιες υποχρεώσεις της όσο μπαίνουμε σε καλλιεργητική περίοδο.

  Ωστόσο, για το θέμα του εφάπαξ των συνταξιούχων της Β.Φ.Λ., που περιμένουν να το λάβουν από το ασφαλιστικό συμβόλαιο που είχαν υπογράψει με τη διοίκηση από το 2011 και 2012, τα νέα δεν ήταν ικανοποιητικά. Οι κκ. Τσάρας και Μπεχράκης ζήτησαν πίστωση χρόνου για να φανούν αντάξιοι των απαιτήσεων των συνταξιούχων και μάλιστα ζήτησαν να υπάρξει μια νέα συμφωνία, με «κούρεμα» στο εφάπαξ, αφού η E.L.F.E. αδυνατεί να καταβάλει τα ποσά αυτά τούτη τη χρονική στιγμή. Υπενθυμίζεται ότι με τη συμφωνία του 2012, οι συνταξιούχοι υποτίθεται ότι θα εξοφλούνταν μέχρι τις αρχές του 2015.

   

   

  Παράπονα από συνταξιούχους για τη μη καταβολή του εφάπαξ

  Μπορεί το πρωί της Παρασκευής να ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση (μετά από δύο αναβολές) του σωματείου εργαζομένων με τη διοίκηση της Β.Φ.Λ., ωστόσο στο εργοστάσιο τους περίμεναν και οι συνταξιούχοι του εργοστασίου, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν εδώ και 3,5 χρόνια, αλλά δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος, αφού η διοίκηση αθετεί συνεχώς τις δεσμεύσεις της.

  Ο Χρήστος Τζημέρογλου, πρώην συνδικαλιστής και εργαζόμενος της Β.Φ.Λ., που από το 2010 έχει συνταξιοδοτηθεί, ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «υπάρχει μια οικονομική εκκρεμότητα με την εταιρία εδώ και 3,5 χρόνια, από τον καιρό δηλαδή που βγήκαμε στη σύνταξη και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από το εφάπαξ. Πριν 2,5 μήνες, ο κ. Μπεχράκης μας είπε ότι θα μας δοθούν επιταγές και ότι θα πληρωνόμασταν μέχρι τον Απρίλιο, ωστόσο υπάρχει άλλη πληροφόρηση, σύμφωνα με την οποία κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Πληροφορηθήκαμε από το σωματείο εργαζομένων για τη συνάντηση που θα είχε σήμερα το πρωί με τη διοίκηση και ήρθαμε φιλειρηνικά, ώστε να πληροφορηθούμε τι θα γίνει με τις δικές μας περιπτώσεις, αλλά δε μας επιτρέπεται η είσοδος. Δε θέλαμε να κάνουμε επεισόδια, αλλιώς σήμερα θα ήμασταν εδώ 150 άτομα με όχι καλές διαθέσεις».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.