Χρονόμετρο

Χιόνι: Κάποτε διασκέδαση, τώρα πανικός;

Δημοσιεύτηκε στις

Ο φίλος της ιστοσελίδας μας, Αλέξης Μπαμπατζάνης, φωτογράφισε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης, από προαύλια σχολείων και παιδικές χαρές, όπου δεν υπάρχει ούτε για δείγμα μια πατημασιά μικρού ή μεγάλου ανθρώπου.

Σημειώνει μάλιστα ότι «το φαινόμενο αυτό, που δεν υπάρχει ίχνος παιδικής πατημασιάς στα κάτασπρα προαύλια σχολείων και τις παιδικές χαρές είναι τόσο έντονο και θλιβερό… Μέρη που έπρεπε να αποτελούν “παράδεισο” και αντ’ αυτού ερημιά! Κύριοι σημερινοί γονείς, η ψυχαγωγία και η διασκέδαση είναι αξίες ανεκτίμητες για ένα παιδί και δε χωράνε εκπτώσεις σ’ αυτές, κάτω από ανόητες δικαιολογίες… Κύριοι σημερινοί γονείς κάπου κάνετε λάθος… Ψαχτείτε… ».

Πράγματι, οι εικόνες μαρτυρούν ότι τα σημερινά παιδιά και ιδίως οι πολλοί υπερπροστατευτικοί γονείς τους βλέπουν τη χιονόπτωση, αντί από την πλευρά της διασκέδασης, μάλλον από την πλευρά του πανικού. Πιθανόν, ξεχνώντας τα δικά τους παιδικά χρόνια… Ή ακόμη χειρότερα, να βλέπουν ως μια πολύ μεγάλη υποχρέωση να παίξουν με τα παιδιά τους στο χιόνι…

Βεβαίως, άλλαξαν και οι συνήθειες των μικρότερων, οι οποίοι είναι περισσότερο λάτρεις της τεχνολογίας, των παιχνιδιών στα κινητά τηλέφωνα και τις κονσόλες, τα κοινωνικά δίκτυα και λιγότερο με τον… χιονοπόλεμο.

Συμφωνούμε απόλυτα με την παρατήρησή του. Δυστυχώς, είναι κι αυτά σημεία των καιρών (μας)…


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + fifteen =