Χρονόμετρο

  Αναμένεται αύξηση 25% – 30% στις αφίξεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Καβάλας!

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

   

  – Άκρως ενθαρρυντικά τα στοιχεία βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων για την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου 2017, όπως τονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού της Π.Α.Μ.-Θ. – Μεγάλη καμπάνια στο κανάλι EURONEWS, στροφή στο διαδίκτυο, αντί των τουριστικών εκθέσεων

   

   

   

  Εξόχως θετικά είναι τα μηνύματα για τον τομέα του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπως προκύπτει από τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων για το 2017.

   

  Μάλιστα, αυτή την αισιοδοξία δεν έκρυψε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στο «Χ» ανέφερε αρχικά ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα μίας σχεδιασμένης βήμα προς βήμα προσπάθειας. Τόσο για το 2016, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είχαμε αυξημένες διανυκτερεύσεις, ιδιαίτερα αλλοδαπών, σε όλες τις περιοχές της Π.Α.Μ. – Θ., αλλά και με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουμε και για το 2017, τα οποία είναι αισιόδοξα».

   

  – Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, που ενισχύουν την αισιοδοξία σας;

   

  «Ένα από αυτά, είναι τα στοιχεία προγραμματισμού πτήσεων που με βάση την Ελληνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και το SETE Intelligence για την περίοδο Μαρτίου – Οκτωβρίου 2017 για το αεροδρόμιο της Καβάλας, σε σχέση με την αντίστοιχή περίοδο του 2016, αναμένεται αύξηση αφίξεων αλλοδαπών 25-30%, που είναι μεγαλύτερη του εθνικού μέσου όρου που για το σύνολο των περιφερειακών αεροδρομίων Ελλάδας υπολογίζεται σε 19%. Παρατηρείται σημαντική αύξηση προγραμματισμένων θέσεων από χώρες όπως η Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Σουηδία και ικανοποιητική από Δανία, Ολλανδία, Πολωνία. Σημαντικό είναι ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν έχουν υπολογιστεί οι αφίξεις από τις νέες χώρες που θα προσγειώνονται το 2017 στο αεροδρόμιο Καβάλας (Ρωσία, Λευκορωσία, Ελβετία). Ενημερωμένα στοιχεία θα ανακοινωθούν προς το τέλος Ιανουαρίου.

   

  – Τι πέτυχε η Περιφέρεια με τις δράσεις της για την προβολή της Α.Μ.-Θ. και τι έρχεται για το 2017;

   

  «Εδραιώσαμε την αναγνωρισιμότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως οι Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία και άλλες. Αυτό έγινε και για βασικές χώρες στόχους, όπως η Ρουμανία και η Τουρκία. Τοποθετήσαμε εκεί που έπρεπε τον προορισμό μας και κάναμε γνωστές τις συνοριακές διαβάσεις, βοηθήσαμε στην ενίσχυση των υποδομών. Επενδύσαμε το 2016 στη διαφήμιση, έντυπη, αλλά κυρίως διαδικτυακή, σε συγκεκριμένες αγορές στόχους, όπως Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία Το 2017 θα συνεχίσουμε με έμφαση στη διαδικτυακή προβολή και αναμένεται να ξεκινήσει και η διαφημιστική καμπάνια στο κανάλι EURONEWS με πανευρωπαϊκή προβολή για την Π.Α.Μ.-Θ.».

   

  – Βλέπουμε ότι δεν δίνετε μεγάλο βάρος στις εκθέσεις το 2017…

   

  «Οι εκθέσεις δεν αποτελούν πλέον το κυρίαρχο εργαλείο για εμάς. Δουλεύουμε περισσότερο έξω από αυτές, κάνοντας κατάλληλες επαφές και συνεργασίες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταστεί πλέον αξιόπιστος συνομιλητής των ισχυρών διαμορφωτών της κοινής γνώμης στο εξωτερικό».

   

  – Ποια καινούργια στοιχεία έχει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό για τη χρονιά που θα διανύσουμε;

   

  «Πέρα από τις συνεχιζόμενες δράσεις προβολής και δικτύωσης, κυρίαρχο για το 2017 είναι να επιτύχουμε σε δύο στόχους: Τη θεμελίωση του Φορέα Διαχείρισης του Τουριστικού Προορισμού ΑΜΘ, με τη συμμετοχή όλων, ένα σημαντικό εργαλείο που με την ολοκλήρωση της θεσμοθέτησης του θα αποτελέσει όργανο τεχνοκρατικό, στελεχωμένο με κατάλληλους συνεργάτες. Θα σχεδιάσει μακροπρόθεσμα και θα παρακολουθήσει με διορθωτικές παρεμβάσεις την υλοποίηση του σχεδιασμού.

  Δεύτερος μεγάλος στόχος με βάση το έτος τουρισμού 2017 για την Π.Α.Μ.-Θ., να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, ώστε να αναπτύξουμε την παροχή τουριστικής υπηρεσίας εκεί που δεν είναι ακόμη στον βαθμό που θέλουμε. Ο τουρισμός είναι κλάδος που μπορεί να δώσει εισόδημα, όχι μόνο στη διαμονή και την εστίαση. Γι’ αυτό προγραμματίζονται δράσεις ενημέρωσης τόσο των ήδη απασχολούμενων στον κλάδο όσο και ατόμων που θα ήθελαν να εμπλακούν.

  Το 2017 προγραμματίζουμε να αξιοποιήσουμε την προετοιμασία που έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια, με την έγκριση των προτάσεων που υποβάλαμε σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αφορούν στην επικαιροποίηση του υλικού προβολής, το σχεδιασμό μάρκετινγκ, τη διασύνδεση των μέσων προβολής της Περιφέρειας με τον ιδιωτικό τομέα για παράλληλή κοινή προβολή, την εκπαίδευση προσωπικού, την προώθηση των εθνικών πάρκων από τουριστικής πλευράς. Συνεργαστήκαμε γι’ αυτό με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου, τον Σ.Ε.Τ.Ε. και την Marketing Greece, τους Ξενοδόχους, τη CPMR, φορείς όπως το Δέλτα Δούναβη κ.α..

  Ως μηχανικός έχω μάθει ότι αν θες να έχεις σωστό αποτέλεσμα, πρέπει να έχεις ένα καλά μελετημένο σχέδιο, το οποίο μετά την εκπόνηση του πρέπει να το εφαρμόσεις χωρίς εκπτώσεις ώστε να πετύχεις την ποιότητα που θέλεις στο χρονοδιάγραμμα που προγραμμάτισες. Ο Στρατηγικός σχεδιασμός ακολουθείται χωρίς παρεκκλίσεις, τον ολοκληρώσαμε και τον εφαρμόζουμε, υλοποιώντας τα βήματα που προβλέπονται και τα αποτελέσματα είναι ορατά».

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.