Χρονόμετρο

  ΑΣΒΕΣΤΗ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ: Έσπασε κάθε ρεκόρ προβολής το βίντεο του Υπουργείου Πολιτισμού για το μνημείο της Αμφίπολης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Έχουν περάσει 7 χρόνια από την ανασκαφή του 2014 και στο διάστημα αυτό, πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν για το μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, δεν έγιναν. Τα έργα που για χρόνια καρκινοβατούσαν εδώ και δύο χρόνια έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, με το προσωπικό ενδιαφέρον της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Τώρα υπάρχει τουλάχιστον ένας χρονικός ορίζοντας ότι το 2022 το μνημείο θα αρχίσει να γίνεται και πάλι επισκέψιμο – μετά από 2.300 χρόνια – από ομάδες ειδικού κοινού και στην συνέχεια απ’ όλους. Για το σκοπό αυτό, πέρα από τα έργα συντήρησης και διαμόρφωσης του μνημείου, ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα για την κατασκευή δυο διαδρομών, η πρώτη στον περίβολο και το επιτάφιο μνημείο και η δεύτερη στην κορυφή του Τύμβου.

   

  Ωστόσο, αυτά τα 7 χρόνια «ανυδρίας», λόγω της απουσίας ουσιαστικού έργου, όχι μόνο δεν έσβησαν την δίψα Ελλήνων και ξένων για το μοναδικό αυτό μνημείο, αλλά απεναντίας την μεγάλωσαν. Μια πρώτη απόδειξη αυτού του ενδιαφέροντος, είναι το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα καταφθάνουν επισκέπτες μέχρι την είσοδο του εργοταξίου και δακρύζουν από συγκίνηση στην θέα του Τύμβου, αλλά και το γεγονός ότι μέσα σε 24ώρες, από τη στιγμή που αναρτήθηκε το βίντεο με στοιχεία από την κατασκευή του μνημείου και τις επεμβάσεις που θα το κάνουν προσβάσιμο, στον λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού στο youtube, η επισκεψιμότητα εκτοξεύτηκε και τα views ξεπέρασαν τις 25.000 επισκέψεις. Και το βίντεο δεν είναι παρά μόνο λίγες «σταγόνες γνώσεις», μπροστά στον πλούτο που διαθέτει το μνημείο! Ωστόσο, είναι αρκετό να μας προϊδεάσει για το τι θα συμβεί, όταν αρχίσει να γίνεται επισκέψιμο!!!

   

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ: 

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.