Χρονόμετρο

  Τέσσερα άτομα ο πυρήνας του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται συνταξιούχος αστυνομικός, που ήταν στην προσωπική φρουρά πρώην υφυπουργού

   

  Στοιχεία «φωτιά» έχει στα χέρια του ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας, στον οποίο οδηγούνται από χθες οι 24 συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών (σ.σ. πιο συγκεκριμένα κάνναβης), μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

  Η έρευνα των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας διήρκεσε για περισσότερο από δύο μήνες σε Καβάλα, Ελευθερούπολης, Αμυγδαλεώνα, Χρυσούπολη, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν ή κινούντο οι 24 συλληφθέντες, ενώ πολύτιμη ήταν η συνδρομή της Ε.Υ.Π., καθώς χρησιμοποιήθηκε το γνωστό «βαλιτσάκι» για την παρακολούθηση των συνομιλιών των υπόπτων.

  Από αυτές τις συνομιλίες, οι αρχές «έβγαλαν λαβράκι», καθώς συνέλαβαν έναν συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος ήταν φρουρός πρώην υφυπουργού, που εκλέγονταν στον νομό Καβάλας και ήταν ένας εκ των τεσσάρων «αρχηγών» της συμμορίας, όπως κι ο Αλβανός υπήκοος, που βρίσκεται μεταξύ των «24».

  Στην ομάδα των «24» βρίσκονται και δύο γυναίκες, που διακινούσαν κάνναβη, με τη μία εξ αυτών να είναι μνηστή ενός εκ των τεσσάρων επικεφαλής της σπείρας.

  Χθες το απόγευμα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με την ογκωδέστατη δικογραφία να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για την ενοχή τους, ωστόσο όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για τις καταθέσεις τους.

  Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδης  μετά από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

  Ειδικότερα, συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα  άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις κροτίδες, καθώς και πλαστογραφία

  Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη εβδομήντα τριών  ατόμων, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε από τους συλληφθέντες, ηλικίας, 40, 45, 47, 47 και 50 ετών, μαζί με έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουλίου του 2014, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, στην οποία ενέταξαν τους υπόλοιπους συλληφθέντες, με σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

  Τα διευθύνοντα μέλη της οργάνωσης είτε προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, είτε καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και στη συνέχεια, διέθεταν τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία με τη σειρά τους τις διακινούσαν σε χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκληματική ομάδα αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

  Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια και αγροτικές περιοχές, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  6.213,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 23 φυτά κάνναβης, ύψους 0,80 έως 2 μέτρων και σπόροι κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης,  1 σύστημα τεχνητού φωτισμού για την ανάπτυξη των φυτών, 9 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 36 κροτίδες, 46 φυσίγγια κρότου, 3 μαχαίρια, 2 πλαστές στρόγγυλες σφραγίδες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 7 μοτοσικλέτες, 33 κινητά τηλέφωνα και 6.815 €.

   

  3 6 2 6


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.