Χρονόμετρο

  Καβάλα: Προθεσμία έως την Τετάρτη πήραν οι αντιεξουσιαστές

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την Τετάρτη θα δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας οι συλληφθέντες για τη συμπλοκή με μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας το μεσημέρι της Κυριακής, μετά την εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο – Αρνούνται την κατηγορία της ληστείας οι συλληφθέντες

   

   

  Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη (4/2) πήραν οι δύο συλληφθέντες, προερχόμενοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, για τις συμπλοκές με τέσσερα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Δράμας το μεσημέρι της Κυριακής κι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης μνήμης, που διοργάνωσε στον Δημοτικό Κήπο η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας για τους τρεις πιλότους, που έπεσαν νεκροί τα ξημερώματα της 29ης Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια.

  Μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που δέχθηκαν επίθεση, βρισκόταν και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Δράμας με την παράταξη του νυν δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ότι στη διάρκεια της συμπλοκής του άρπαξαν τσαντάκι, που περιείχε 11.700 ευρώ, δύο κινητά και προσωπικά έγγραφα.

  Το μέλος της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας ανέφερε ακόμη στους αστυνομικούς ότι κουβαλούσε επάνω του ένα τόσο μεγάλο ποσό, διότι τη Δευτέρα (σ.σ. χθες δηλαδή) θα έπρεπε να το αποδώσει στην Εφορία για τον Φ.Π.Α.

  Στους δύο συλληφθέντες, που προσήχθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Καβάλας απεδόθησαν οι κατηγορίες για: i) σύσταση συμμορίας, ii) διατάραξη κοινής ειρήνης, iii) πρόκληση σωματικής βλάβης και iv) ληστεία.

  Από την πλευρά τους, όμως, τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνουν λόγο για «καλοστημένη» παγίδα, διερωτώμενοι πως είναι δυνατόν να φέρει κάποιος επάνω του σε τσαντάκι 11.700 ευρώ και μάλιστα σε μία εκδήλωση, όπου τα τελευταία χρόνια ολοκληρώνεται με συμπλοκές και τις δύο πλευρές να λύνουν τις διαφορές τους και στα δικαστήρια.

  Την προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν οι συνήγοροί τους, καθότι δεν συμπληρώθηκε ο φάκελος της δικογραφίας και θα δικαστούν αύριο, στις 12.30, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.