Χρονόμετρο

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε άμεσα η ένοπλη ληστεία σε μίνι – μάρκετ στον Προφήτη Ηλία

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι δράστες αρχικά άρπαξαν την τσάντας ημεδαπής, ενώ στη συνέχεια εισήλθαν σε μίνι μάρκετ και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές 

  Εξιχνιάσθηκαν άμεσα, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, η ένοπλη ληστεία σε μίνι – μάρκετ και μία υπόθεση αρπαγής τσάντας, που διαπράχθηκαν στις 4-2-2014, στην πόλη της Καβάλας.

  Για τις δύο υποθέσεις συνελήφθη στις 5-2-2014 το μεσημέρι, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Η δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, συνεργό του 24χρονου, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

  Ειδικότερα, στις 4-2-2014 το απόγευμα, ο 24χρονος, μαζί με το συνεργό του, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν μία 38χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή και άρπαξαν την τσάντα της, η οποία περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 10 € και διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

  Στη συνέχεια, το ίδιο βράδυ, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας σκούφους, εισήλθαν σε μίνι – μάρκετ, όπου με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την 29χρονη ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν ένα  φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα  κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 250 €, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

  Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας που πραγματοποίησαν, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 24χρονου δράστη, ο οποίος  στις 5-2-2014 το πρωί, εντοπίσθηκε στη Νέα Καρβάλη Καβάλας και συνελήφθη.

  Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, είδη ρουχισμού και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα οποία χρησιμοποίησε κατά τη διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των 66,50 € και δύο  πτυσσόμενα μαχαίρια, συνολικού μήκος 26 και 19 εκατοστών.

  Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.  Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για τον εντοπισμό του συνεργού και τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.