Χρονόμετρο

  Η κεντρική πλατεία είναι σαν την δημοτική αρχή!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η κριτική και οι βολές για το χάλι της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας, έρχονται προς την δημοτική αρχή Καβάλας από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει καβαλιώτης, με καθαρό βλέμα που να μπορεί να δηλώσει, έστω ικανοποιημένος από την εικόνα της πλατείας. Η μοναδική σοβαρή παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια είναι η τοποθέτηση καλύτερου φωτισμού, αλλά πέρα απ’ αυτό δεν έχει γίνει τίποτα άλλο.

   

  Η γενική εικόνα της πλατείας είναι αυτή της παρακμής, των ζημιών και της ακαταστασίας, τα σκουπίδια στην οδό Δοϊράνης που έχουν κάνει το δικό τους γκέτο, αλλά το κορυφαίο σημείο κριτικής είναι βέβαια, το περίφημο σιντριβάνι. Αυτά όσον αφορά ότι φαίνεται, γιατί υπάρχει και αυτό που δεν φαίνεται και έχει και να κάνει με τις διαρροές νερών, βραχυκυκλωμένα καλώδια και πολλά άλλα.

   

  Η ίδια εικόνα ακαταστασίας, προχειρότητας και βραχυκυκλώματος είναι γενικότερα και αυτό που εκπέμπει ως εικόνα προς την κοινωνία η δημοτική αρχή. Το πρόβλημα πια στο δημαρχιακό μέγαρο δεν είναι, το τι βγαίνει προς τα έξω, όσον αφορά τους στόχους που βάζει και τα αποτελέσματα που φέρνει, αλλά και η ίδια η εσωτερική λειτουργία που είναι στο αέρα. Υπάρχει ένα στενός πυρήνας πέριξ της δημάρχου που αποφασίζει για τα πάντα και οι υπόλοιποι είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία. Η συνοχή της δημοτικής παράταξης της κ. Τσανάκα κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή!!!

  Υποστηρίζουν πολλοί ότι μια σημαντική αιτία υποβάθμισης της εικόνας της κεντρικής πλατείας είναι η παρουσία των αθιγγάνων που δεν σέβονται ούτε το περιβάλλον, αλλά ούτε και τους αναγκαίους κανόνες κοινωνικής συνύπαρξης. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί ως ένα άλυτο πρόβλημα, τη στιγμή που δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια επίλυσης. Έτσι στοχοποιούνται οι αθίγγανοι, λες και αυτοί το επέλεξαν να ζουν στην πλατεία!!!

   

  Γι’ αυτούς τους λόγους, κάθε φορά που η δήμαρχος κ. Τσανάκα, αποφασίζει να μιλήσει ή να ασχοληθεί με το μεγάλο, από κάθε άποψη, πρόβλημα των προσφύγων, ανησυχώ. Το πρόβλημα στην περίπτωση της δεν είναι οι δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο, περί προσφύγων και της ανάγκης να βγουν εκτός στρατοπέδου Ασημακοπούλου, ώστε να αποφευχθεί η γκετοποίηση, αυτό είναι το σωστό και το πρέπον.

   

  Ανησυχώ όμως γιατί αυτό το δύσκολο ζήτημα θα αναλάβει να το υλοποιήσει ο Δήμος Καβάλας, οπότε πάρα πολύ γρήγορα η κατάσταση λόγω ανικανότητας, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο και θα έχουμε γεγονότα που δεν φανταζόμαστε.

   

  Για τον τρόπο διαχείρισης και αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής πρέπει να ανησυχούμε και όχι για το  αν θα βγουν οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, για να στεγαστούν σε κανονικά σπίτια και να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.