Χρονόμετρο

  Στόχος οι 100 υπογραφές

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων από Αρσονιάδη. Στην Ελευθερούπολη ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. τη Δευτέρα και στη Θάσο την Τετάρτη για το θέμα της προσφυγής κατά του Ο.Α.Ε.Ε.

   

  Προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εμπορικούς συλλόγους της Ελευθερούπολης, της Θάσου, των Κρηνίδων και της Χρυσούπολης ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, σε μια προσπάθεια να πείσει όσους περισσότερους γίνεται, ώστε να συμπορευτούν στο πλάι της και την προσφυγή που προτίθεται να κάνει κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας, Π. Αρσονιάδης η αρχή γίνεται από την Ελευθερούπολη τη Δευτέρα και ώρα 19.00, ενώ την Τετάρτη ακολουθεί συνάντηση στη Θάσο.

  «Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο. Επαγγελματίες από όλον τον νομό Καβάλας έρχονται στην Ομοσπονδία και καταβάλλουν τα 100 ευρώ που απαιτούνται για τη σύνταξη της προσφυγής κατά του Ο.Α.Ε.Ε. Η συμμετοχή ήταν μικρή στην ενημερωτική εκδήλωση της Τετάρτης, όμως το ενδιαφέρον μεγάλωσε απότομα και ευχάριστα θα έλεγα, από το πρωί της Πέμπτης. Ελπίζω να μη διαψευστώ, όμως πιστεύω ότι θα μαζευτούμε 100 επαγγελματίες για την άσκηση της προσφυγής κατά του Ο.Α.Ε.Ε.».

  Στην Πάτρα, όπου κι εκεί οι επαγγελματίες της πόλης προσέφυγαν στο δικαστήριο για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους από τον Ο.Α.Ε.Ε., ήταν 96 στον αριθμό, ενώ στην Αθήνα, όπου εκδόθηκε ανάλογη δικαστική απόφαση που προστατεύει τους ανασφάλιστους επαγγελματίες και τις οικογένειες τους, την όλη διαδικασία κινητοποίησε ένας μόλις επαγγελματίας, ο οποίος και δικαιώθηκε.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομαδική προσφυγή κατά του Ο.Α.Ε.Ε. τα έξοδα που θα επιβαρύνουν έναν επαγγελματία είναι 100 ευρώ, ενώ αν αποφασίσει να κινηθεί μεμονωμένα, τότε θα χρειαστεί να καταβάλει 800 στον δικηγόρο της επιλογής του.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.